דיני עבודה - "קנס עזיבה"

  • האם אני חייבת לשלם את הקנס לאחר התחייבותי?
    אורטל | 09/03/2009 21:14

    חתמתי על חוזה של חצי שנה במקום העבודה שלי בלי לעבוד אפילו יום אחד. אני רוצה להתפטר ולא מרוצה מהמקום בכלל אבל יש קנס כספי של 2000 שקלים על "הכשרה". לא עברתי שום קורס או הכשרה מיוחדת כלשהי, רק לימדו אותי בחפיף את העבודה אחד העובדים באותה מחלקה שאני עובדת בה. אני עובדת כל יום 11 שעות בערך ולפעמים זה מגיע ל15, אני מתה לעזוב אבל הדבר היחידי שמחזיק אותי שם זה הקנס של ה2000 שקל! איך אני מתפטרת מהמקום הזה בלי לשלם את הקנס הזה?? והאם אני מחוייבת לשלם את הקנס אפילו שחתמתי על חוזה של חצי? (לא עברתי שום קורס או הכשרה מיוחדת) תודה לעונים

    • דיני עבודה - "קנס עזיבה"
      עו"ד רענן קריב | 10/03/2009 10:14

      לפי תיאורך מדובר ב"קנס עזיבה" שאינו מיועד לכסת עלות של הכשרה כלשהיא, ולכן אינ חוקי. חיובך בקנס זה יהיה הלנת שכר. לא מובן אם עבדת או לא. אם כן - חכי לתשלום השכר ואז התפטרי.

      • אז זהו שכן קיבלתי משכורת ראשונה כבר.
        אורטל | 10/03/2009 18:50

        קיבלתי ועכשיו אני עובדת שם חודש וחצי אז חשבתי לסיים את החודש אם בכלל אני יחזיק מעמד ולהתפטר. וכן לא עברתי שום הכשרה או קורס, רק לימוד קצר של אחד העובדים. אם אני מתפטרת והם לוקחים לי בכל מקרה את ה2000 שקל קנס עזיבה (כי התחייביתי לחצי שנה ואני כולה עובדת שם חודש וחצי) מה אני עושה?? תודה רבה רבה!!!

        • "קנס עזיבה"
          עו"ד רענן קריב | 10/03/2009 19:00

          עבדי עד סוף החודש, קבלי את השכר על חודש זה והודיעי על התפטרות אחרי שתקבלי את השכר. עליך לתת הודעה מוקדמת של יומיים. אז יהיה על המעסיק לתבוע אותך ולהוכיח את זכאותו לגבות את הקנס. לפי תיאורך, סיכוייו קלושים. אם תתפטרי לפני כן ינכה המעסיק את הקנס משכרך ויהיה עלייך להגיש תביעה.

          • תודה רבה!!
            אורטל | 10/03/2009 21:02

            נכון..אבל אני מקבלת משכורת רק ב10 לחודש. אני אסיים לעבוד את מרץ ומ1 לאפריל לא אגש לעבודה עד ה-10 לאפריל כדי שיכניסו את הכסף קודם ואני אהיה "חולה" כאילו עד ה-10 שקודם יכניסו לי את המשכורת לבנק ורק אז אני יגיד לבוס שאני מתפטרת, ופשוט לא יגיע יותר לעבוד? או שהוא יכול לעשות לי טריק שאם אני לא מגיעה לעבודה שבוע וחצי פשוט לפטר ולקחת לי קנס?

            • שוב: הודיעי על התפטרות אחרי שתקבלי את השכר.  לת
              עו"ד רענן קריב | 11/03/2009 09:26