דיני עבודה - הלנת שכר

  • הלנת שכר
    רעות | 04/03/2009 12:24

    השכר החודשי אצלנו משולם בכל 1 לחודש עבור ימי העבודה שמ-26 לחודש הקודם ועד ל-25 לחודש (לדוגמא: ב-1 לאפריל נקבל את השכר עבור הימים שבין 26 לפברואר לבין 25 למרץ). האם בנוגע לימים שבין ה-26 לתחילת החודש מדובר בהלנת שכר? (בדוגמא - הימים שבין 26 לפברואר ל-1 במרץ). לכאורה, השכר עבור ימים אלה היה אמור להיות משולם עד ל-9 לחודש שלאחר מכן...

    • דיני עבודה - הלנת שכר
      עו"ד רענן קריב | 04/03/2009 12:28

      כן. זו הלנת שכר. את השכר עבור החודש יש לשלם בראשון לחודש העוקב, ותשלום עד ה-9 לחודש לא יהווה הלנת שכר. תשלום עבור הימם שבין 26 לחוד ועד סוף החודש ב- לחודש הבא שאחרי החודש העוקב (בדוגמא שלך - תשלום ב-1 לאפריל עבור 26-28 לפברואר וכן הלאה), הוא הלנת שכר.

      • בהמשך לתשובתך
        רעות | 04/03/2009 12:45

        תודה על תשובתך. האם נראה לך שאפשר לקבוע אחרת בהסכם עבודה אישי?

        • לא. אי אפשר לקבוע בהסכם תנאים פחות טובים מהקבוע בחוק.  לת
          עו"ד רענן קריב | 04/03/2009 13:02