דיני עבודה - התפטרות

  • התפטרות
    שיר | 03/03/2009 20:13

    אני עובדת באותו מקום כבר שנתיים וחצי, אבל כל שנה אנחנו חותמים על חוזה מחדש, כי הוא מתייחס לתקופה ספציפית (ולא רצופה - מספטמבר עד יולי). לפי מה שהבנתי מה שקובע את הותק לצורך פיטורים והתפטרות זה החוזה החדש, כך שבעצם אני עובדת שם "רק" 5 וחצי חודשים. הגשתי למעסיק שלי מכתב התפטרות, אך הוא כתב לי שהוא "דוחה את הודעת ההתפטרות שלי". מה זה אומר? מה עושים עם זה? אני לא רוצה להמשיך לעבוד שם... האם הסיבה להתפטרות משנה (כתבתי במכתב המקורי שההתפטרות היא עקב הרעת תנאים - הודיעו לי שיורידו לי 25% בהיקף המשרה, אבל הוא כתב במכתב שהם ישאירו לי את המשכורת אותו דבר כמו קודם)? או שאני יכולה להתפטר גם בלי סיבה "מוצדקת" מבחינתם? אנא עזרו לי.... תודה, שיר

    • דיני עבודה - התפטרות
      עו"ד רענן קריב | 04/03/2009 09:58

      קודם כל, למיטב ידיעתי העבדות בוטלה, ואת רשאית להתפטר מהעבודה. זכאות לפיצויי פיטורים - זו כבר שאלה אחר. קודם כל, כל וותק שלך נחשב וחתימת חוזה מדי שנה אינה מאיינת את הוותק הקודם. אם המעסיק ניסה להרע את תנאייך, הודעת על התנגדותך והוא חזר בו, אין לך עילה להתפטר עקב הרעת תנאים. המשמעות היא שאת רשאית להתפטר, אבל לא תהיי זכאית לפיצוייים. אם התחייבת לתקופת עבו קצובה והתפטרותך עלולה לגרום נזק, ייתכן שתיתבעיץ. אבל המעסיק אינו יכל "לדחות את הודעת ההתפטרות".