דיני עבודה - התפטרות

  • האם סופרים שנה עד לסיום עבודה או הודעת התפטרות
    אבישי | 03/03/2009 14:07

    שלום לכולם, אני ב 16.3 אעבוד בדיוק שנה בחברה. אני רוצה להתפטר עקב הרעת תנאים ושאלתי היא ממתי סופרים את השנה? האם זה מרגע ההודעה (כלומר אם אני מודיע מחר אז אני לא עובד שנה) או בסיום העבודה (כלומר מודיע מחר אבל הוותק יהיה כולל חודש מעכשיו וכן תעבור שנה) תודה

    • דיני עבודה - התפטרות
      עו"ד רענן קריב | 03/03/2009 16:33

      קודם כל, האם מילאת את התנאים שבדין למתן הודעה כזו? כי אם לא, לא תהיה זכאי לפיצויי פיטורים. השנה נספרת מיום תחילת העבודה ועד יום סיום יחסי עובד מעביד. קח בחשבון שהמעסיק יכול לסיים את היחסים מייידית ולשלם את תמורת ההודעה המוקדמת, אבל אם קמה לך זכאות לפיצויי פיטורים, סביר להניח שהוא יחוייב.

      • אז אם אני מבין נכון
        אבישי | 03/03/2009 16:42

        סיום יחסי עובד מעביד הם היום האחרון שאני בא לעבודה?

        • לא בהכרח. יכול להיות גם אחרי כן. המעסיק קובע.  לת
          עו"ד רענן קריב | 03/03/2009 16:54

          • אז בתרחיש הנ"ל אני מבין שאני זכאי לפיצויים
            אבישי | 03/03/2009 20:19

            אז אם הנתונים הם כדלקמן:1.אני זכאי לפיצויים כשאני מתפטר עקב הרעת תנאים.2. אני מודיע על התפטרותי כשבועיים לפני התאריך של שנה מלאה של עבודה.3.מהרגע שאני מודיע שאני מתפטר עובר עוד חודש שבו אני ממשיך לעבוד ובסיומו מפסיק לעבוד, כלומר עובד שנה ושבועיים סה"כ.במידה וכל התנאים האלו קרו אני אהיה זכאי לפיצויי פיטורים?תודה

            • ייתכן
              עו"ד רענן קריב | 04/03/2009 09:42

              לא קראת הכול. אם עמדת בתנאים להתפטרות בנסיבות המזכות בפיצויי פיטורים, ככל הנראה תהיה זכאי.