לא, את זכאית למלוא פיצויי הפיטורים. דרשי זאת ואם לא תקבלי - יש לך עילת תביעה.

  • פיצויי פיטורים
    דניאלה | 03/03/2009 13:25

    שלום רב אני עובדת בשתי עבודות חלקיות (תורנויות מעבדה בבתי חולים). לפי כחודש קיבתי מאחד המעבים שלי הצעה ל חצי משרה בבוקר, לכן פניתי למעביד השני כדי לדון בצמצום כמות התורנויות בחודש. כתגובה קיבתי הודעה שאני עומדת להיות מפוטרת וישולמו לי רק 80% מפיצויי פיטורים כי אני גרמתי בבקשתי לשנוי מספר תורנויות לפיטורי. יש לציין ששני המעבידים יודעים וידעו על עבודתי הנוספת. האם זה חוקי לשלם רק 80% מהפיצויים? אם לא מה אני צריכה לעשות.

    • לא, את זכאית למלוא פיצויי הפיטורים. דרשי זאת ואם לא תקבלי - יש לך עילת תביעה.  לת
      עו"ד רענן קריב | 03/03/2009 13:28

      • המקרה שלי דומה למקרה של רעות קניאל הנ"ל
        שמחה | 03/03/2009 21:03

        אני עובדת בבי"ח של קופ"ח במשרה חלקית של משמרות ערב-לילה. לפני 9 שנים התקבלתי לעבודה חלקית גם במשמרות ערב-לילה ושבתות בבי"ח אחר. שני המקומות יודעים, זה לא הוסתר, עושה תיאומי מס כל שנה ושם ברור שבי"ח השני הוא המשני. לפני חודשיים התבשרתי על קבלת חצי משרת בוקר בנוסף לחצי משרת הערב שלי במקום העבודה הראשי שלי (בקופ"ח). הודעתי שאני מצמצמת את אחוזי המשרה וביקשתי להמשיך רק במשמרות השבת שהיו לי. המנהלת הסכימה ויש לי מכתב ביד. אולם מסיבות לא ברורות אישור המשרה שהובטחה לי התעכב, ואני שחששתי להישאר בלי הכנסה מספקת, ביקשתי מהמנהלת להמשיך ולעבוד עד אשר תאושר המשרה ואתחיל לעבוד. היא הסכימה ווכתבתי מכתב ביטול המכתב הקודם, והבטחתי לה שאם וכאשר תאושר המשרה אמשיך לעבוד חודש חודשיים ולא אעשה פנצ'ר. בינתיים המשרה אושרה, התחלתי לעבוד, המשכתי אצלה חודש נוסף וביקשתי להפסיק באמצע מרץ ולצמצם את אחוזי המשרה (הודעתי חודש מראש) היא נפגעה וראתה בזה הפרת ההבטחה שלי, והוציאה מכתה עם אולטימטום, שאו שאני אעבוד כך וכך משמרות, או כלום. לא מוכנה לתת לי אפילו אישור זמני לעבודת סופ"ש בלבד. הם הולכים לכיוון של פיטורים ומציעים לי 80 אחוזים של פיצויים, מין פשרה, כי אני אשמה, כי השינוי בא ממני, וזה לא מתאים להם. אז מה אני צריכה לעשות? האם יש לי עילה לתביעה, או כמו במקרה של הילה אינני זכאית וכדאי לי לקחת מה שנותנים וללכת??

        • סליחה...ועוד משהו
          שמחה | 03/03/2009 23:06

          האם העובדה שהיא שינתה את דעתה, אחרי שאישרה, וחזרה בה, איננה מעידה כי השינוי בא בסופו של דבר ממנה, ולכן הם חייבים לתת לי את מלוא הפיצויים?? ולידע כללי: לפי איזה שכר מחושבים הפיצויים? המשכורת האחרונה שלי תהיה רק מחצית ממה שהשתכרת בשנה האחרונה. עושים ממוצע של השנה או של 3 החודשים האחרונים אולי?? תודה מראש מתנצלת על אורך הטקסטים....

          • דיני עבודה - פיצויי פיטורים
            עו"ד רענן קריב | 04/03/2009 09:38

            המקרה לא חד וחלק. את שינית את מתכונת העבודה, ואחר כך שינית אותה שוב. המעסיק לא חייב לקבל כל שינוי שאת מבקשת. אפשר לראות בהתנהגותך התפטרות כפי שאפשר לראות בה פיטורים. פשרה של 80% היא סבירה,בעיקר כי קשה הבטיח לך שבמשפט תזכי בכל הפיצויים, מה גם שניהול משפט כשלעצמו יעלה כסף. אם השוני בין המשכורת האחרונה למשכורות הקודמות נובע משינוי בהקף המשרה, יש לחשב את על פי שיעור המשרה מתוך המשכורת האחרונה.

            • תודה רבה!  לת
              שמחה | 04/03/2009 09:42

            • ועוד משהו
              שמחה | 04/03/2009 18:08

              היום נזכרתי כי אינני עובדת קבועה וכל 3 שנים החתימו אותי על חוזה. אני חתומה על חוזה עד אפריל 2011 (אינני עובדת קבלן, אני עובדת עיריית ת"א). האם ניתן לראות בפיטוריי הפרת חוזה מצידם ואני רשאית לדרוש לפיכך פיצויים גם בסעיף הזה, או שמא גם במקרה הזה האשמה היא עלי, ובכך שביקשתי לצמצם את היקף המשרה הפרתי אני את החוזה?? התשובה בדבר השכר הקובע לפיצויים לא כל כך ברורה לי. היא לא אישרה את צמצום אחוזי המשרה, כלומר אני עדיין בהיקף 50 אחוזי משרה, אבל בפועל אעבוד רק 4 משמרות בחודש מרץ, האם אקבל לפי הברוטו של משכורת מרץ? זו נפילה משמעותית! זה לא הוגן, הלא כן?? האם ניתן להגיע לפשרה גם בנושא הזה? תודה על כל התשובות, עזרת לי מאוד. שמחה

              • פיצויי פיטורים
                עו"ד רענן קריב | 04/03/2009 18:23

                לא הם הפרו את ההסכם. את ביקשת לשנות אותו והם לא הסכימו. זכותם. אם כבר אז אולי את הפרת את חוזה העבודה. לא קראת את תשובתי או לא הבנת אותה. לקוחים אאת הברוטו האחרון וגוזרים ממנו את שיעור המשרה הנכון. אם עבדת חצי משרה -50%, ואם שני שליש - 66%. וכן הלאה.

                • ושוב תודה רבה מקרב לב!  לת
                  שמחה | 04/03/2009 18:30

                • ימי מחלה
                  שמחה | 05/03/2009 16:24

                  האם זה נכון שבמקרה של פיטורין כמו שלי המעביד לא חייב לשלם את ימי המחלה הצבורים שלי?? נאמר לי היום שאני אאבד אותם. האם זה חוקי? זה לא מה שכתוב בנושא פיצויי פיטורין שקראתי כאן במאמרים.

                  • אין פדיון ימי מחלה
                    עו"ד רענן קריב | 05/03/2009 16:37

                    בניגוד לפדיון חופשה, אין פדיון ימי מחלה צבורים מכוח החוק. יכול להיות פדיון כזה מכוח הסכם עבדו. הוא קיים, למשל, מכוח התקשי"ר לעובדי מדינה שעמדו בתנאים מסויימים.