תשלום ביטוח לאומי לעובדת משק בית

  • מהם כל הזכיות עובד משק בית לרבות דמי חג ימי מחלה
    אלעד | 28/02/2009 21:58

    אני עובד במשק בית 4 שנים אצל מספר מעסיקים אני עובד כל השבוע. עד היום לא יודע איפה אני יכול לקבל תשובה כתובה ברורה ומפורטת שתשמש אסמכתא עבור כל הזכויות המגיעות לי . לגבי חופשה ודמי הבראה אני דורש ומקבל ללא בעיה. אך לאחרונה יש לי מחלוקת עם מעסיקה שלי לגבי דמי חג שחלים באמצע השבוע . וגם לגבי ימי אבל. וגם יום הבחירות שהיה.פניתי לשיל יעוץ לאזרח הם אומרים שמגיע לי. בנוסף פניתי למשרד התמת למחלקה ליחסי עבודה בתא שם נאמר שמגיע לי אך מעסיקתי שעובדת בירושלים פניתה למשרד התמת בירושלים ושם נאמר שלא מגיע לי ימי חג. אני דיי מיואש כי אין שום גוף שיכול לעזור לי וכל אחד אומר משהו אחר. רציתי לדעת אם יש מקום שבו אני יכול לקבל יעוץ אמין וחד משמעי לגבי זכויותי רצוי שיהיה כתוב וחתום על ידי גוף מוסמך של המדינה איפה למען השם זה רשום בצורה ברורה ומסודרת . באינטרנט רשום רק חלקי דברים וגבי חגים אין בכלל התיחסות. אודה לכם אם תעזרו לי זאת עבודתי מזה שנים ואני מתפרנס מעבודה זאת ועושה אותה במסירות אני רוצה לגבות ממעסיקי רק את מה שמגיע לי בחוק . אך משום מה שזה מגיע לעוזר בית הזכויות לא ברורות עד הסוף תעשו לי סדר אני מבולבל. אני צריך להוכיך למעביד שמה שאני מבקש לדוגמא ימי חג ויום הבחירות באמת מגיעים לי .רצוי לציין שאצל המעסיק שלא רוצה לשלם אני עובד 7 שעות בשבוע מזה 3 שנים בשאר השבוע אני עובד אצל מעסיקים אחרים. בתודה מראש אלעד

    • תשלום ביטוח לאומי לעובדת משק בית
      יעל | 28/02/2009 22:47

      בשנתיים האחרונות העסקתי עובדת משק בית. בתקופה הזו לא שילמתי עבורה דמי ביטוח לאומי. כעת אני רוצה להסדיר זאת. האם על מנת לדאוג שהעובדת תהנה מכיסוי ביטוחי מלא עלי לשלם עבורה תשלום רטרואקטיבי לביטוח הלאומי בגין השנתיים שחלפו, או שמא תשלום מהיום והלאה יתן לה כיסוי ביטוחי מלא במקרה הצורך?

      • פני לפורום ביטוח לאומי  לת
        שיר ורד | 01/03/2009 00:15

    • תגובה
      שיר ורד | 01/03/2009 00:25

      בנושאים שאליהם אתה שואל, אין התיחסות בחוק לגבי עובד שעובד במספר מקומות עבודה במקביל וניתן להסיק באופן שונה לגבי כל אחד מהנושאים וזה עשוי להיות תלוי במכלול נושאים , כולל בשאלה האם מדובר בימי עבודה קבועים במהלך השבוע.לגבי ימי אבל, נראה לי פשוט שבמהלך השבעה (לכל היותר) אתה זכאי מכל אחד מהמעסיקים לתשלום השכר הקבוע שהיית מקבל ממנו בגין שעות העבודה בתקופה זו (כפוף לותק מינימאלי אצל כל אחד מהמעסיקים) ובמנהגי האבל של דתך.לגבי חגים, קייימת אי בהירות אם כל אחד מהמעסיקים אמור לשלם לפי חלקיות משרתך אצלו, או שרק המעסיק שיום החג נפל ביום הקבוע שלו, צריך לשלם לפי שכר רגיל של יום עבודה בכפוף לותק מינימאלי אצלו ובכפוף לעבודה בים העבודה שלפני החג ובזה שלאחריו.לגבי יום הבחירות, זכאות  קייימת  רק אצל מעסיק שאתה עובד אצלו באופן קבוע בימי ג ובכפוף לותק מינימאלי אצלו.