פיטורי אשה בהריון- דיני עבודה

  • תו"ל בפיטורי עובדת בהריון- דחוף
    ביל | 27/02/2009 15:03

    עפ"י ס' 9 לחוק עבודת נשים אסור לפטר עובדת שבהריון אלא בהיתר שר העבודה והרווחה (משרד התמ"ת) התנאי עובדת צריכה לעבוד 6 חודשים מה הדין במקרה שהעובדת המפוטת עבדה 5 חודשים ו27 יום כלומר חסר לה ימים ספורים בודדים על מנת להיות 6 חודשים - האם במקרה זה ניתן לטעון שזה ניצול ציני של החוק והפיטורים נוגעים בחוסר תו"ל? פיטרו את אשתו של אחי ואני פשוט בשוק חסר לה ימיים לחצי שנה ופיטרו אותה! תודה

    • פיטורי אשה בהריון- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 27/02/2009 17:05

      קודם כל האסור לפטר אשה בהריון בגלל שהיא בהריון בכל שלב ואם זו הסיבה והיא יכולה להוכיח שזו הסיבה אז בוודאי שיש לה עילה לתביעה. אחרי חצי שנה אסור לפטר אשה בהריון מכל סיבה שהיא- גם סיבה כלכלית מבלי היתר- ואם זה המצב אז ממה שאת תארת מומלץ בכל זאת לפנות למשרד התמ"ת ולבקש שיורו על השבתה לעבודה.

      • מדובר על פיטורין יום לפני שמלאו חצי שנה
        ביל | 27/02/2009 23:46

        האם ישנה עילה לתביעה? אודה אם תקראי את ההודעה הראשונה שם הכל מפורט. בתודה מראש!!