תשובה חלקית....

  • הפרשות לפנסיה
    מיכאל | 26/02/2009 13:08

    שלום. עבדתי אצל מעסיק פרטי כמוביל כ-4 שנים ופוטרתי לפני כחודש. האם המעסיק שלי היה צריך להפריש לי לקרן פנסיה ? אם התשובה היא כן, כמה הוא היה צריך להפריש לי כל חודש לפנסיה ולפיצויי פיטורים וממתי ?אני גם תובע פיצויי פיטורים ממנו. אם אני תובע גם את החלק שהמעביד לא הפריש לפיצויי פיטורים, אני יכול לתבוע את פיצויי הפיטורים ?תודה מראש !

    • תשובה חלקית....
      moshik10 | 27/02/2009 00:40

      עד חוק הפנסיה לכל עובד החדש אין חובת הפרשה לפנסיה ומעביד פרטי שביצע זאת (קרן פנסיה , ביטוח מנהלים וכדומה) ביצע זאת כהטבה , כמדומני החוק חל משנת 2009 ואילך ובכל מקרה בשנה הראשונה לתחולתו ההפרשה לפנסיה זעומה ביותר. בהנחה שלא הופרשו לך כספים לקרן פנסיה והחוק חל עליך לחודש או קצת יותר , מדובר בפרוטות בוודאות. לגבי פיצוי פיטורין מדובר על ס של 8.33% לחודש ובשנה שלמה X12 חודשים מניב סך של חודש שכר אחד. אם עבדת 4 שנים מגיע לך פיצויי פיטורין בגובה של 4 חודשי עבודה , זאת בהנחה שפוטרת כמו שאתה מציין. (למעט אם פוטרת בגלל עבירה פלילית למשל) ....אם הפיטורים מסיבות שגרתיות אל תקפא על השמרים כי גם לזמן יש משמעות גש ותתבע.

      • הזמן שחברי מדבר עליו שווה כסף רב
        אורן | 27/02/2009 09:11

        אם לא תתבע בזמן אתה עלול לעבד אחוז ניכר מהקנס שהמעסיק יצטרך לשלם לך בגין הלנת פיצויי פיטורין.

      • חובת פנסיה
        עו"ד אקרמן לילך | 27/02/2009 16:49

        החל מינואר 08 יש חובת הפרשת פנסיה כללית במשק

    • תשובה
      שיר ורד | 01/03/2009 01:02

      בשנת 2008 היה עליו להפריש 2.5% מהשכר וב 2009  5% מהשכר. שליש מההפרשות הן על חשבון העובד, שליש על חשבון המעביד והשליש הנוסף על חשבון פצויים.אינך יכול לתבוע גם בגין ההפרשות לפצויים וגם את הפצויים עצמם, אך אתה יכול לתבוע את הפצויים ולהוסיף בתביעה להפרשות שבמידה ותדחה תביעתך לפצויים תחושב בגין חובת ההפרשות רק חלק המעסיק לפצויים.בנוסף אתה יכול לתבוע את המעסיק בגין אובדן הטבות המס על חלק העובד.כמו-כן, אתה יכול לנסות לתבוע מהמעסיק את ההפרשות שהפסדת אצל המעסיק הבא במשך ששת החודשים הראשונים, וזאת מאחר ולפי החוק עובד שיש לו קרן פנסיה זכאי להפרשה רטרואקטיבית לאחר 3 חודשים מתחילת עבודתו לעומת עובד שאין לו קרן כזו וזכאי להפפרשות רק לאחר 6 חודשים. תביעה כזו יש להגיש לאחר שהתחלת לעבוד אצל מעסיק אחר שלא היה מוכן להפריש עבורך לפני תום 6 חודשים ושהועסקת אצלו לפחות 3חודשים.