דיני עבודה - דמי מחלה

  • חישוב ימי מחלה
    נטלי | 25/02/2009 19:31

    ערב טוב,אני עובדת בשכר חודשי וקיבלתי ימי מחלה מה17 לפברואר עד ה26 לפברואר,ב17 עבדתי חצי יום (באמצע היום הרגשתי לא טוב והלכתי לרופא),ב18 עבדתי כרגיל למרות חופשת המחלה ומה 19 לפברואר עד ה26 לפברואר נחתי בבית.השאלה שלי איך המעסיק שלי יחשב את ימי המחלה?מה קורה כאשר שישי ושבת חלים בתוך תקופת המחלה ?תודה מראשנטלי

    • דיני עבודה - דמי מחלה
      עו"ד רענן קריב | 25/02/2009 19:47

      ימי מחלה משולמים כך: דמי מחלה הם 75% מהשכר היומי. היום הראשון 0 ימים שני ושלישי 50% מדמי המחלה שהם 37.5% מהשכר היומי. מהיום הרביעי ואילך מלא. הימים נספרים מיום המחלה הראשון. את זכאית לתשלום על חצי יום עבודה, ועל החצי השני, אולי המעסיק יסכים להחשיב אותו כיום הראשון ואז מהיום הבא תקבלי כבר 50% מדמי המחלה.

      • שישי ושבת
        נטלי | 25/02/2009 20:41

        קודם כל תודה על התשובה המהירה. השאלה האם זה כולל תשלום על שיש שבת?ואם העובדה שהגעתי לעבודה משנה את תאריך תחילת תקופת המחלה. תודה נטלי