תגובה

  • פעם שלישית גלידה?
    ענבל | 25/02/2009 17:37

    שלום רב, שכרי מחושב לפי בסיס 22 ש"ח לשעה+בונוס חודשי אני בהריון בשבוע 27 חודש 7 ב3-4 חודשים האחרונים החלו במקום עבודתי ל"תקף" כל חודש את מודל הבונוס כך שנפגע משמעותית . אני עובדת במשרת אמאהות 4 פעמים בשבוע כך שהשכר השעתי לא מגיע למינ' ואני בעצם מתקיימת על הבונוס כל חודש. החודש הציבו לי יעד שלא הצלחתי לעמוד בו (זה היה ברור להם)ועקב כך התבטל לי הבונוס האם זה חוקי לעשות זאת בהתחשב במצבי? כמו כן יש לקחת בחשבון כי השכר החודשי המדובר פוגע לי גם במי הלידה שלי .מה עליי לעשות? תודה:)

    • תגובה
      שיר ורד | 25/02/2009 18:27

      לפי הנתונים שציינת שכרך הבסיסי קצת מעל שכר המינימום, כך שטענתך לגבי שכר שעתי הנמוך משכר המינימום איננה נכונה. ניתן להגיש כנגד המעסיק תביעה בגין הרעת תנאים במהלך ההריון במגמה לגרום להתפתרוטך ולהפר בכך את ההגנה שמקנה לך חוק עבודת נשים. במקרה שתצליחי להוכיח את טענתך תוכלי לזכות גם בפיצוני בגין הפרש השכר הנובע מהרעת התנאים וגם בגם בפיצוי בגין הפרת חוק ללא הוכחת נזק לפי פסיקת בית הדין ועד 50,000 שח. כדי להוכיח את טענתך תצטרכי להוכיח שאכן היתה החמרה בתנאי הבונוס בחודשים האחרונים ולהוכיח קשר בין ההחמרה לבין היותך בהריון.

    • דיני עבודה - תנאי העסקה לעובדת בהריון
      עו"ד רענן קריב | 25/02/2009 18:30

      אסור לשנות את תנאי ההעסקה שלך באופן שיםגע בך בלא היתר ממשרגד התמ"ת (בדומה להיתר לפיטורים). עלייך להודיע למעסיק שהשינוי פוגע בך והוא פסול. אפשר להגיש תלונה למשרד התמ"ת או להגיש תביעה.