דיני עבודה - חופשת לידה

  • פיטורים לאחר לידה
    רנה | 25/02/2009 12:21

    שלום רב אני עובדת מינואר במקום עבודתי, בדצמבר יצאתי לחופשת לידה ובינואר ילדתי. כלומר עבדתי 11 חודשים ואז יצאתי, השאלה היא האם מותר להם לפטר אותי אם לא אחזור בתום חופשת הלידה או שבכל מיקרה חייבים לשלם לי עוד חודשיים בקיצור איך זה הולך אם אני רוצה להשאר עוד בבית עד שהתינוק יהיה בן ארבעה חודשים לפחות (אפריל-מאי) האם אני זכאית לפיצויים אם אתפטר? לכמה? תודה רבה

    • דיני עבודה - חופשת לידה
      עו"ד רענן קריב | 25/02/2009 13:16

      את זכאית להאריך את חופשת הלידה ולקחת חל"ת מעבר לחופשת הלידה, עד למועד שרצית. את זכאית להתפטר לצורך טיפול בילד ותהיי זכאית לפיצויי פיטורים בשיעור של משכורת אחת. מהיום שחזרת אסור לפטר אותך למשך 60 יום, שבהם על מעסיק להחזיר אותך לעבודה בפועל.

      • תודה, ואום אני מחליטה לא לחזור?
        רנה | 25/02/2009 14:16

        אני פשוט עובדת משמרות וזה לא הכי מסתדר עם הנקה - אין משמרות קבועות אלא חלק בוקר וחלק ערב

        • עניתי: את זכאית להתפטר לצורך טיפול בילד ותהיי זכאית לפיצויי פיטורים.  לת
          עו"ד רענן קריב | 25/02/2009 16:11