דיני עבודה - תלוש שכר

  • דחוף.. נתונים שקריים בתלוש
    צבי | 11/02/2009 11:49

    המעסיק שלי רושם נתונים שקריים בתלוש, לא יודע בדיוק מה הקומבינות שלו. אבל יש שם דברים שפוגעים בי, למרות שהשכר בסוף נשאר השכר הנכון. כשביקשתי ממנו לרשום מה שצריך הוא טען שזה בעיה והוא לא יכול מה עושים??

    • דיני עבודה - תלוש שכר
      עו"ד רענן קריב | 11/02/2009 12:17

      לאחר התיקון לחוק הגנת השכר, אי מתן תלוש שכר מדויק ומפורט הוא עבירה. אתה יכול להגיש תביעה ולדרוש שהמעסיק ייתן תלושי שכר מדוייקים ומפורטים.

      • המשך השאלה ופרטים נוספים
        צבי | 11/02/2009 18:58

        דיברתי איתו והוא לא מוכן לתקן. הוא טוען שאם בסך הכל קיבלתי את השעות שלי זה לא צריך לעניין אותי תחת אילו סעיפים רשומים סכומים שונים. למשל הוא העביר לי סכום שהוא חייב לי מחודש קודם (דצמבר) ורשם אותם תחת איזה כותרת. בפועל מה שקורה שסכומים אלה מצטרפים למשכורת של ינואר ומקפיצים לי את מדרגת השכר . כך שהפסדתי כסף והוא טוען שזה עניין שלי מול מס הכנסה. האם הוא צודק ומה עושים?

        • הוא טועה
          עו"ד רענן קריב | 11/02/2009 19:43

          והוא מפר חוק, כולל עבירה פלילית שיש עליה כיום קנסות כבדים. אתה יכול להגיש תביעה או להגיש תלונה למשרד התמ"ת.

          • האם להסתפק בתביעה? או גם תלונה? בנוסף...
            צבי | 11/02/2009 20:51

            בנוסף הוא גם לא שילם לי שעות נוספות, נסיעות, ימי חופשה,ופנסיה. אני אפנה אליו עוד פעם לגבי כל אלה ואם לא אקבל הכל אגיש תביעה השאלה האם גם תביעה וגם תלונה? תודה.

            • לשיקולך. תלונות מתבררות לאט מאד במקרה הטוב או לא מתבררות בכלל. תביעות מתבררות.  לת
              עו"ד רענן קריב | 12/02/2009 10:12

              • תודה רבה.  לת
                צבי | 12/02/2009 10:15