דיני עבודה - שינוי חוזה העבודה

  • שינוי בתנאי בונוס
    ש גרשון | 11/02/2009 11:20

    שלום רב! אני עובד כ-10 שנים על בסיס חוזה אישי -במסגרת החוזה מגיע לי שכר בסיסי ובונוס רבעוני כל 3 חדשים-- מבוסס על מכירות. לפני 3 שנים בקשתי מהמעביד לקבל בכל משכרת מקדמה קבועה על חשבון הבונוס --הוא הסכים-- וכך היה עד אתמול. שאז קיבלתי קיבלתי לפתע שכר בסיסי בלבד. לטענתו תמיד הוא עשה זאת לפנים משורת הדין ולכן יכול להפסיק בכל רגע. אני טענתי כי משהעניק לי זכות תקופה ארוכה הוא אינו יכול לפגוע בה חד צדדית- האם החוק עומד לצידי??? מאחר ששכרי הבסיסי לא גבוה הדבר פגע בי מידית תודה על ההתיחסות

    • דיני עבודה - שינוי חוזה העבודה
      עו"ד רענן קריב | 11/02/2009 11:44

      המעסיק טועה. נקשר ביניכם חוזה עבודה, והוא אינו רשאי לשנותו חד צדדית. מאחר והדין אינו עוסק כלל בבונוסים, מקור הבונוס הוא חוזי וכך גם אופן תשלומו. לכן שינוי חיייב להיעשות בהסכמה.

      • הבהרה לתשובתך
        ש גרשון | 11/02/2009 12:55

        המעביד לא מתכחש לבונוס בכלל --אלא רק למקדמה שהוא הסכים לתת לי לאורך שנים שהיא לא בחוזה --אלא היה רצון טוב שלו

        • דיני עבודה - חוזה עבודה
          עו"ד רענן קריב | 11/02/2009 13:01

          אנשים עושים ביניהם הסכמים מתוך רצון חופשי. אתה רוצה - קרא לו "רצון טוב". היה ביניכם חוזה על אופן תשלום הבונוס. סוכם שהוא ישולם באמצעות מיקדמות ותחשיב מסכם. זה תוכן החוזה. המעסיק אינו רשאי לשנות את החוזה באופן חד צדדי.

          • רענן קריב תודה רבה על התשובה המהירה!!!!  לת
            ש גרשון | 11/02/2009 19:08