תשובה מהעם

  • פיטורין כהתפטרות
    אלי | 05/02/2009 17:00

    אני עובד במקום עבודה לפי משמרות. לאחרונה התחלתי ללמוד ולכן הורדתי את כמות המשמרות מ-5 ל-3 (מדובר כנראה במצב זמני של כמה חודשים). נאמר לי שאם אני ימשיך לעבוד כך, זה יחשב מבחינתם כהתפטרות. חשוב לציין כי אני עובד במקום זה יותר משנה ומצב זה יגרום שלא אקבל פיצויי פיטורין. האם יש חוק שמאפשר להם לעשות זאת? מה אני יכול לעשות נגד זה? תודה

    • תשובה מהעם
      ברק | 05/02/2009 21:56

      אם יש הסכם עבודה שחתמת עליו שאתה עובד 5 ימים בשבוע בלבד וזה הנוהל של העבודה אז אתה קצת בבעיה במידה ואין הסכם מפורט שחתום על ידך אז הם יוכלו ליטעון שאי יכולת העסקתך בעקבות אי התאמתך לאילוצי המערכת. ברוב המקרים הנושאים הללו נגמרים בפשרה או מצד המעסיק או מצידך או מבחינת הסכמי הפיטורין שמתפשרים על סכום מסויים שמופרש לך תנסה לשוחח על ליבו של המנהל ולעבוד ביימים שאתה עובד בהם תעבוד מעט יותר טוב מבדרך כלל על מנת שיראה שאתה עובד טוב

      • תשובה מעמי
        עמי | 06/02/2009 10:02

        אנא ממך, המעסיק גם הוא בן אדם. אם זה לא נוח לו, קבלי בהבנה שהוא מחפש או יחפש מישהו אחר. למה לחפש איפה החוק מגן עליי לפני שנחפש את ההגינות והאנושיות?