תיקון

  • הסכמה לפוליגרף אחת ל4 חודשים בחברת שירות לקוחות
    הילי | 05/02/2009 09:02

    שלום, חברה שבה אני נותנת, שעוסקת בשירות לקוחות טלפוני (לא משהו מסובך או סודי) דורשת עכשיו מאיתנו, העובדים, לחתום על הסכמה לעבוד בדיקת פוליגרף תקופתית. הם טוענים שהסיבה להחלטה זו נובעת מהעובדה שהיתה הדלפת מידע עסקי לחברה מתחרה. במסמך ההסכמה לעבור בדיקת פוליגרף גם רשום שמי שחותם מסכים על נוסח השאלות (למרות שלא ראינו את השאלות) ושהוא מסכים שבדיקת הפוליגרף תהווה ראייה בלעדית בבית משפט אם יהיה צורך בכך. השאלה היא - האם אני חייבת לחתום כעובדת חברה? ומה אם אני לא חותמת? הם יכולים לפתר אותי בגלל זה? ומה עם זכויות האדם שלי - הם יכולים לשאול אותי כל שאלה? ומה לגבי ראייה בבית משפט - הרי הוכח בעבר שהפוליגף אינו אמין ב100%, אז אני לא מסכנת את עצמי פה שאם אני אחתום ויעבור פוליגרף ויהיה אצלי טעות חיובית או שלילית בבדיקה (אני לא זוכרת איך קוראים לזה...)? תודה

    • תיקון
      הילי | 05/02/2009 09:04

      בחברה בה אני עובדת .....

    • פוליגרף- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 05/02/2009 15:52

      לא ניתן לחייב עובד לעבור בדיקת פוליגרף. באם תסרבי לחתום ויפטרו אותך תוכלי לתבוע בביה"ד שישיבו אותך לעבודה.