דיני עבודה - היעדרות לצורך הריון

  • היעדרות מעבודה לצורך בדיקות בהריון
    מוריה | 04/02/2009 15:53

    מהן זכויותיי בתור עובדת משמרות לעניין היעדרות מעבודה לצורך ביצוע בדיקות הקשורות להריון? ומהם זכויות בעלי המועסק במשרה מלאה בשכר גלובלי לעניין זה? תודה

    • דיני עבודה - היעדרות לצורך הריון
      עו"ד רענן קריב | 04/02/2009 16:20

      את זכאית להיעדר לצורך בדיקות באישור רופא. לבעלך אין זכויות בעניין זה, מדובר בהריון ולא בטיפולי פוריות, ולפחות לעת עתה, גבר עדיין לא יכול להיות בהריון...

      • באותו הקשר
        מוריה | 04/02/2009 16:39

        "קיימים חוקים אחדים העוסקים בדמי מחלה בגין מחלת ילד, מחלת הורה, מחלת בן זוג ובדיקות הקשורות בהריון של בן זוג. כל החוקים הללו מעניקים זכות להיעדרות, בהתאם לתנאים הקבועים בהם, על-חשבון מכסת ימי המחלה שצבר העובד" (ציטוט מאיזה אתר באינטרנט) למה הכוונה? כי מפה הבנתי שיש מצב שבעלי זכאי להיעדר מעבודה כדי לבוא איתי לבצע את הבדיקות ע"ח ימי מחלה שנצברו לרשותו

        • דיני עבודה - היעדרות בהריון
          עו"ד רענן קריב | 04/02/2009 18:13

          נכון, עובד רשאי לזקוף 7 ימים בשנה לצורך התלוות לאשתו לבדיקות הריון. יש עמוד בתנאים מסויימים, כמו תלות של ההרה בעזרת הזולת,או בדיקות שיש בהן סכנה לעובר או לאשה.