דיני עבודה - הטרדה מינית

  • התנקלות מעסיקה
    אנונימי | 03/02/2009 18:59

    אני עובד בבנק שאת שמו לא אפרסם.ויש לי מנהלת תחום שאחראית עלי ועל התפקוד שלי.יש לציין שאני בחור בן 27 והמנהלת בת גילי.בחודשים האחרונים היו ביננו יחסים מיניים.הפלא ופלא לפני 3 שבועות החלו התנקלויות והתפרצויות זעם לעברי באופן לא מובן.לפני מספר ימים היתה נקודת משבר והיא החלה להכפיש את שמי מול מנהל המרחב.ואף איימה תשרוף אותי שתהרוס אותי.יזמה שיחה עם המנהל בו סיפרה שקרים וניפחה סיפורים באופן מניפולטיבי.היתי בשיחה עם המנהל שבו הוא ניסה באופן חד צדדי לטובתה להפיל אותיבשיחה עימו באופן לא מובן.יש לציין שהיא בחורה יפה והבכירים בבנק נר לרגליה.יש לה השפעה רבה.אני במצב בלתי אפשרי מבחינת התיפקוד שלי במערכת.היא אמרה לו שהיא מסוגלת לעבוד איתי אך עדיין ממשיכה במשחק הכפול שלא ההתנקלות מצד שני.נגרמת לי עוגמת נפש רבה ואין לי איך להתמודד עם כך.מה עלי לעשות?יש פסיקה בעניין?אין כאן ניצול מיני אך יש כאן עיניין אישי.מה עומד לרשותי?יתודה על תושבה

    • דיני עבודה - הטרדה מינית
      עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 19:05

      אתה מתאר מקרה של הטרדהמינית. אסור למונה לקיים קשר מיני עם עובד הכפוף לו, זו הטרדה מינית. עליך לפנות לממונה על הטרדה מינית בבנק. בהנחה שמדבור באחד הבנקים הגדולים, יש בבנק ועד עובדים. פנה גם אליו.

      • הטרדה מינית???
        אנונימי | 03/02/2009 19:09

        היו אלו יחסים בהסכמה אני רוצה לציין...ובנוסף יש לי גם הוכחות לכך.עכשיו כשהיא נזעמת על משהו אישי שקשור אלי היא במסע נקמה...וחוץ מזה אני גבר.חוץ מפניה לועד יש לי עוד מה לעשות?ואם לא יגבו אותי שם עקב כך?אני חדש במערכת אין לי קשרים...

        • דיני עבודה - הטרדה מינית
          עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 19:22

          כן! גם אישה יכולה להטריד מינית גבר. ההסכמה אינה שוקלת כאשר היא ממונה עליך. הצעתי לך לפנות לממונה על הטרדה מינית. יש כזה בכל מוסד המעסיק עובדים, בדרך כלל מדובר באשה אבל לא בהכרח. אם לא תקבל מענה ממנה, הגש תביעה נגד הבנק. תהיה לו בעיה קשה מאד...

          • תביעה לאן?
            אנונימי | 03/02/2009 19:30

            איזה בית משפט?ביה"ד לעבודה?שלום?מחוזי?לאן מגישים תביעה במקרה כזה?יש בכלל תקדימים למקרה כזה?תודה על התשובות.אפשר גם טלפון במידה ואחליט להגיש תביעה ושכור את שרותכם?

            • דיני עבודה - הטרדה מינית
              עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 19:49

              בית הדין לעבודה. יש תקדימים למקרים בהם יחסים מרצון ובהסכמה בין ממונה לכפוף הוגדרו כהטרדה מינית. פנה לייעוץ אישי במסגרת הפורום.

              • ואם אני מפוטר עקב כך??
                אנונימי | 03/02/2009 20:18

                או בגלל סיבה ערטילאית אחרת....מה אז? מה פס"ד? ואני בהחלט אפנה לפורום על מנת לקבל את הטלפון שלך

                • הטרדה מינית
                  עו"ד רענן קריב | 04/02/2009 09:20

                  יש לך כבר עכשיו עילת תביעה. אם תפוטר עקב הסיפור - תהיה לך עוד עילה.

                  • עילת התביעה ??
                    אנונימי | 05/02/2009 16:04

                    עילת התביעה במקרה הנדון היא נגד המנהל או נגד הבנק(במקרה של הטרדה מינית) ??? פיטורין עקב כך זה ברור לי שזה נגד הבנק

                    • אגב
                      אנונימי | 05/02/2009 16:19

                      עקב הסיפור הנ"ל הייתי היום אצל הנציגה שמטפלת בהטרדה מינית.גוללתי בפניה את הסיפור.ציינתי שהיה ניסיון לטייח את הנ"ל ע"ח המנהל הבכיר.המתנקלת תוזמן לשיחה.כנראה יערך עימות.אך בלאו הכי נראה לי שלאור העובדה שסיפרתי את הכל וגם את הניסיון של המנהל הכיר להעלות אותי על המוקד בכל מיני אמצעים חסרי סחר.הוא עדיין מנהל המרחב שלי.יש לי הרגשה שמשהו מחכה לי בסיבוב.לעת עתה העביר אותי לסניף אחר.אני לא ממש מרוכז מאז בעבודה.עתידי לא ברור לי.אני במצב נפשי ירוד. דבר נוסף הוא לא דיווח מידית על כך לנציגה שמטפלת בהטרדות מיניות.רק לאחר שתעמתתי איתו על כך שהוא לא מגבה אותי הוא עשה זאת . האם למרות שהועברתי סניף להגיש תביעה?או לחכות לראות מה יהיו תוצאות הבדיקה של הבנק

                      • הטרדה מינית
                        עו"ד רענן קריב | 08/02/2009 09:29

                        לשאלתך הראשונה - התביעה היא נגד המנהלת ונגד הבנק.נכון יהיה להמתין לתוצאות הבדיקה ולמסקנותיה בטרם פעולה, כי כרגע נראה שהבנק פועל כראוי.