לא נכון

  • ימי מחלה -40 שעות מחלת בגין הריון
    שושי | 02/02/2009 20:37

    ערב טוב, הנני עובדת בחברה כ-5 שנים ,עזבתי לחודש וחזרתי,רק כעת לאחר 3 שנים תוקן תאריך הוותק שלי עד כה צויין בתלוש השכר כי אנני נמצרת בחרישת מחלה,בעקבות שינוי עידכון הוותק בתלוש שונו גם יתרות המחלה לזכות. ילדתי לפני 5 חושדים ובמהלך ההריון הגשתי אישורי מחלה בגין בדיוקת מעקב הריון. בעקבות זאת ראיתי בתלוש כי לא עדכנו את 40 שעות המחלה הנ"ל לזכותי פניתי לחשבת השכר וזוהי תגובתה: " "בתלוש שקיבלת מצוין תאריך תחילת עבודה שזה 01.11.04 במקום 23.4.06 כפי שהיה בתלוש 12.08 בתלוש דצמבר נרשם שניצלת 56.3 ימי מחלה וזה נכון מתחילת עבודתך בהכשרה ולא כולל שעות היריון שניצלת בנוסף. יתרות שעות היריון אינן מזוכות מראש כמו יתרות מחלה. במקרה של שעות היריון היתרות ירשמו לצורך מעקב בלבד אך לא יקוזזו מיתרת ימי המחלה שלך. בעבר שעות ההיריון לא נרשמו בתוכנה אלא בוצע מעקב ידני. האם ייתכן? הרי 40 שעות מחלה הם בנוסף לימי המחלה שמגיעים לי (5 ימים נוספים) אז מדוע לא נצברו ביתרת ימי המחלה?

    • לא נכון
      שיר ורד | 03/02/2009 00:07

      שעות הריון אינן שעות מחלה. זו מכסת שעות שמיועדת לבדיקות במהלך ההריון בלבד ואינן נצברות. ישנם גם הבדלים מבחינת חובת התשלום, על שעות ההריון יש לתת תשלום מלא, בניגוד לשעות מחלה שלפי הוק משולם תשלום חלקי.

      • בהמשך לתגובתך
        שושי | 03/02/2009 09:36

        בוקר טוב, ראשית תודה על המענה המהיר. אם כן אני יכולה להסיק מתשובתך כי חשבת השכר צודקת ואכן אני לא אמורה לראות את השעות הנ"ל בצבירת המחלה?