אין מניעה חוקית, אלא להיפך.

  • ימי מחלה או חופשה
    יואב | 02/02/2009 17:15

    אני מעסיק עובד אצלי שהיה חולה במשך תקופה של חודש (3 * 10 ימים) . רשמתי את זה כימי חופש (סה"כ 12) מתוך כוונה שלא לפגוע בעובד ולתת לו סכום המשכורת המירבי. לאחר שידעתי את העובד על כך, התרעם על כל שלא רשמתי את זה כימי מחלה. האם אפשר לבצע תיקון אחורה של הנושא (הארועים היו ב 2008), כלומר לרשום אותם בדיעבד כימי מחלה ולתת לו ימי חופש במקום? האם יש מניעה חוקית לנושא?

    • אין מניעה חוקית, אלא להיפך.
      שיר ורד | 03/02/2009 00:26

      לפי חוק אסור לרשום ימי מחלה כימי חופשה. שים לב, שעל ימי מחלה אין חובה לשלם תשלום מלא, אלא רק 75% מהשכר הרגיל. כמו כן, אינך חייב לשלם כלל על ימי מחלה שאינם מגובים באישור רפואי או שחרגו מהצבירה.