תשובה

  • פיטוריים ופיצויים.
    יוגב | 02/02/2009 15:06

    שלום, אני עובד במאפייה בערך כ18 חודשים+-. במאפייה שכרי כחוק,לא יודע מה החוק לגבי זה אבל לכל העובדים שבאו אחרי(והיו אפילו חודש-חודשים) העלו את המשכורת ולי הוא מסרב להעלות. כמו כן ,הכסף שאני מקבל בתלוש המשכורת על נסיעות אינו שווה דבר עקב זה שכאשר אני מסיים לעבוד אין תחבורה ציבורית ולכן נותר לי לחזור בטרמפים בלילה ,נסיעה של כ15 דקות,נסיעה בין עירונית. מאז שהיני עובד במאפייה לא היה חודש אחד שהמשכורת הגיעה בזמן,לפעמים באיחור של שבועיים לפעמים חודש,לפעמים חודש וחצי ולפעמים חודשים. יש לציין שהמעסיק החדש מצמצם בעובדים,אם על שטח במאפייה היו עובדים בזמנו כ3-4 עובדים היום הוא מעסיק רק 2, דבר שמקשה בצורה קשה במיוחד על העבודה,והרעת תנאים רצינית. בחודש אחרון בריאותי לא היתה טובה במיוחד, המעסיק לא רצה לשחרר אותי לרופא בטענה שאין לו עובדים,הוא טוען שאם הוא בא חולה לעבודה אני צריך גם לבוא ולסבול,המעסיק צעק עליי ואיים עליי לבוא לעבודה למרות מצבי,במאפייה העבודה היא פיזית הרמת מגשים והזזת עגלות ועומדים כל היום,עובד שגבו כואב,לא רק שהוא סובל זה מחמיר את מצבו. לאחר התערבות אבי(אני בן 18) לא הלכתי לעבודה והמעסיק קיבל נזיפות מאבי. קיבלתי שבוע שיחרור מהרופא ואזהרה לא להתאמץ שלא יחמיר מצבי. לאחר כשבועים חליתי,שיעולים חמורים,כאבי ראש, ביום חמישי הלכתי לעבוד עקב מצבו וידיעה שאין לו עובדים למרות שאני חולה. כל אותו היום התלבטתי האם לומר לו שיש לי מחר תור ואני לא אבוא. לבסוף החלטתי שזה חסר טעם ואחטוף רק צעקות "למה אני לא מודיע לו מראש(כמה ימים לפני) שאני חולה?!" והוא לא יאשר לי ללכת לרופא. בכל מקרה,ביום שישי נשארתי בביתי,המעסיק התקשר צעק וצעק ופיטר אותי,אמר לי אל תבוא יותר לעבודה,אמרתי לו אין בעיה רק תביאו לי את הפיצויים ,משכורת ולהתראות. כאן חשבתי שנגמר הסיפור . אך ביום ראשון הם שלחו את אחת העובדות להתקשר ולדבר איתי ולבקש שאחזור. אני איני מוכן לחזור לעבודה הזאת ולתנאים כמו אילו. מה עליי לעשות על מנת לקבל את הפיצויים ומשכורתי ולא לחזור לשם? מה אומר החוק? תודה לכולם. (כרגע אני בחופשת מחלה-חולה)

    • תשובה
      שיר ורד | 03/02/2009 00:38

      מאחר והודעת הפיטורים ניתנה בעל פה במהלך ויכוח והמעביד חזר בו מיד למחרת, בית דין עשוי לקבל את חרטת המעסיק לקבוע שלא היה אקט אמיתי של פיטורים. זכותך לנצל את ימי המחלה שצברת (תמורת אישורים). אם אתה עדיין מתחת לגיל 18, אסור להעסיקך בלילה. אם אתה מעל לגיל 18 ומתכוון להתגייס בקרוב, תוכל להתפטר סמוך לגיוס לצורך הגיוס ולקבל פצויים. עליך לתת הודעה של חודש מראש. אם אתה חוזר לעבודה, תודיע למעסיק שבכל מקרה של מחלה בעתיד, אתה לא מתכוון להגיע. אם יהיה לך אישור מרופא תעסוקתי שאסור לך לעבוד בלילה, במאמץ וכדומה והמעביד לא ימצא עבודה מתאימה אחרת תוכל להתפטר בגלל מצב בריאותך ולקבל פצויים. אם כל הנ"ל לא עוזרים תוכל להודיע למעסיק שאם ימשיך להלין את השכר תתפטר בגלל תנאים שאין לצפות מהעובד להמשיך ולעבוד, ולאחר הפעם הבאה שזה יקרה, תתפטר עם הודעה מראש כחוק.