תשובה

  • האם עלי לשאת באשמה?
    אלעד | 02/02/2009 13:23

    שלום לכולם! שמי אלעד (חייל) ואני עובד בתור נער Valet Parking (שירותי חניית מכוניות) אצל אדם שמעסיק אותי. לאחרונה הוא שלח אותי להחנות רכבים במספרה ידועה בתל אביב. אין מגרש חניה מסודר לכן החניות מתבצעות במקום פנוי שאני מוצא ברחוב (כחול לבן וכו'). קרה יום שישי (יום עם מצוקת חניה אדירה) והערייה גררה לי שני רכבים שהחניתי (בדיעבד במקום שאסור לחניה) וכתוצאה מכך נדרש היה לשלם 500 ש"ח עבור גרירת שני הרכבים ושני דוחות שסה"כ כל אחד מהם הוא 250 ש"ח. כלומר נזק כולל של קנסות על סה"כ 1,000 ש"ח. ברור שבעלי הרכבים לא צריכים לשלם את הקנסות, בית העסק טוען שהמעסיק שלי צריך לשלם והמעסיק טוען שאני צריך לשלם. ומאיים כי במידה ולא אשלם הוא יתבע אותי על הדוחות ועל רשלנות! (השיחות עימו מוקלטות). האם זה חוקי שאני עובד על בסיס משכורת מינימום (20 ש"ח לשעה) צריך לשאת בקנס הכספי הגבוה? רקע נוסף: * המעסיק משלם לפי שכר של 20 ש"ח לשעה ולא לפי שכר של 20.9 ש"ח לשעה (לפי הנדרש בחוק). * מעולם לא ראיתי תלושי משכורת מהמעסיק! * המעסיק משלם את המשכורת ב15-17 לחודש ולא ב10 לחודש. * בכל פעם שהמעסיק מכניס משכורת הוא מכניס כ-100 שקלים פחות לדוגמה אם אני צריך לקבל 700 ש"ח אז הוא מכניס 600 ש"ח. * המעסיק מעסיק חיילים ללא אישורי עבודה. * המעסיק אינו משלם שעות נוספות. * המעסיק מעולם לא ראה את רשיון הנהיגה שלי (לא דרש ולא ביקש לראות). * המעסיק לא משלם נסיעות. * מעולם לא הוחתמתי על שום מסמך! תודה רבה על תשובתכם! בברכת שבוע מוצלח!!

    • תשובה
      שיר ורד | 03/02/2009 00:57

      אתה יכול לסרב לשלם והמעביד יצטרך לתבוע אותך על גרימת נזק ברשלנות ובית הדין יפסוק מה מידת תרומתך לנזק ומה מידת תרומתם של הגורמים האחרים. במידה ואין מקומות חנייה חוקיים באזור, העובדה שמחיבים אותך לעבור על החוק תשחק לרעת מעסיקך ובעל העסק עבורו הועסקת. אם יש מקומות כאלו אך אתה התעצלת ללכת רחוק זה לרעתך. אתה תוכל מנגד לתבוע את המעסיק על הפרות החוק שלו (שכר מינימום, גניבת כסף משכרך, הלנת שכר, ללא הנפקת תלושי שכר,שעות נוספות, נסיעות, חופשות). המעביד לא מחויב לקבל אישור עבודה מהצבא, החובה לקבלת אישור עבודה מוטלת עליך, ואם לא קיבלת ותתנהל תביעה משפטית בינך ובין המעסיק, הוא יכול להעביר את המידע לצבא ולגרום לכך שגם הצבא יעמיד אותך לדין.