תשובות

  • מספר שאלות בנוגע לתנאי העסקה וזכויותי כשכיר
    יוסי | 02/02/2009 13:07

    שלום. אני שכיר העובד משמרת לילה (8 שעות מחצות ועד 8 בבוקר) שישה ימים בשבוע ולפעמים אף עשר שעות בלילה אני מועסק כעובד זמני לתקופה של כ5-6 חודשים לא נחתם איתי חוזה העסקה אלא רק סיכומים בע"פ. לא קיבלתי שום הודעה לעובד בתחילת העסקתי כמו כן לא קיבלתי שום הסבר על הזכויות המגיעות לי יש לי כמה וכמה שאלות בנוגע לזכויותי 1) מהו שכר המינימום למשמרת לילה (אם יש לכך בכלל סעיף מיוחד) 2) האם המעסיק חייב לשלם לי עבור אוכל ובגדים במשמרת של 8 שעות? 3) במקרה שהמעסיק מבקש ממני לא להגיע לעבודה ביום מסויים מכיוון שישנה תקלה במפעל האם הוא מחוייב לשלם לי על היום הזה? 4) כמה ימי מחלה מגיע לי בחודש ומה התשלום המגיע לי בעבור ימי מחלה? 5) והכי חשוב- איך אני יכול להתלונן באופן אנונימי על הפרת זכויות עובדים (לא רק שלי אלא של כל העובדים- אין הפסקות, אין תשלום על אוכל ובגדים ועוד ועוד) תודה רבה רבה מראש מידע נוסף: זכויות עובד

    • תשובות
      שיר ורד | 03/02/2009 01:53

      1 שכר מינימום רגיל, החל מהשעה השמינית נחשב לשעות נוספות. 2.לא. 3. תלוי מה נקבע בתנאי ההעסקה. 4. צבירה 1.5 ימים לחודש, בכל תקופת מחלה ביום הראשון לא משלמים 2-3 37.5%ובהמשך 75%. 5.אפשר להתלונן באגף האכיפה במשרד התמת.