תשובה

  • האם זו הרעת תנאים?
    מיכל | 02/02/2009 12:11

    בוקר טוב, הינני עובדת הייטק ונמצאת בחברה הנוכחית מזה כשנתיים וחצי בתפקיד מכירות ללקוחות גדולים באירופה. זהו תפקיד שטח שדורש הרבה נסיעות. כמו כן, הינני בתחילת החודש השישי להריוני. לאור שינויים בהנהלה בחברה נודע לי הבוקר שההנהלה החליטה לשנות את תפקידי באופן הבא: את עבודת השטח עם הלקוחות יעשה מישהו אחר (בחור) ואני אתן את התמיכה האחורית במשרד. מבחינתי זוהי הרעת תנאים שכן לא לכך באתי מלכתחילה, כמו כן יש לי מספר לקוחות בתהליכי מכירה אשר אינני רוצה להעביר את האחריות עליהם למישהו אחר. ראוי לציין שתהליך המכירה של הלקוחות שלי הינו ארוך מאוד ולוקח כשנתיים. האם אני יכולה לטעון להרעת תנאים עקב הריון? אני רואה בתפקיד החדש המוצע לי פגיעה במעמדי המקצועי אותו אני בונה כבר יותר מ-11 שנים אם הרבה הצלחות והמלצות. מה עלי לעשות? באם לא יקבלו את טענותיי האם אני יכולה לדרוש פיצויי פיטורים מלאים לאור הרעה בתנאים? איך אני מוכיחה זאת? בתודה רבה מראש, מיכל

    • תשובה
      שיר ורד | 03/02/2009 01:49

      אני מציע לפנות ליעוץ אישי. לא ברור האם יש קשר בין הרעת התנאים לעובדת היותך בהריון. לא ברור האם הרעת התנאים יא לתקופה מוגבלת או מוחלטת. לא ברור האם הרעת התנאים פוגעת בשכרך בתקופה זו. עלייך לבדוק את תקנות חברות התעופה לגבי טיסות בהריון מתקדם וכן את תוקף הביטוח הרפואי לטיסה בהריון לפי שתנקטי בצעדים כלשהם.