תשובה

  • לעזוב עם פיצויים
    יעקוב | 02/02/2009 06:32

    אני עובד 8 שנים נהג אוטובוס והשכר שלי על בסיס איחוזים בלבד,אני מקבל שכר חודשי שעובר את שכר המינימום ,ואני מאוד רוצה לעזוב את העבודה ולקבל את הפיצויים שלי,ממספר סיבות ,אין כל יום עבודה,ואני נאלץ לשבת בבית לפחות יומיים בשבוע ,בגלל בעיות מכניות באוטובוס שלי אני לא יכול לקבל נסיעות ארוכות ששוות יותר כסף,הבוס לא משלם חגים,ולא משלם על ימי עבודה במוסך,השכר שלי יחסית לנהגים אחרים נמוך כי הבוס דואג קודם למקורביו שמקבלים אוטובוס חדש ועבודה עם יותר כסך ופחות שעות ,אני מרגיש רע בעבודה ומאוד מקופח, זה מגיע לרמה שהמצב הנפשי שלי נפגע,הבוס לא מוכן לשמוע על תשלום פיצויים הוא אומר שהוא לא מפטר ולא משלם פיצויים מי שרוצה יכול ללכת, מה עושים איך יוצאים מהעבודה בלי להפסיד את הפיצויים .יש לי עבודה בחברה אחרת עםעבודה כל יום ותנאים יותר טובים הודה לכם מאוד אם תעזרו לי אני מיואש

    • תשובה
      שיר ורד | 03/02/2009 01:09

      אם אין לך חוזה עבודה המפר ע"י המעסיק ותנאי העבודה לא השתנו לרעה בחודשים האחרונים, אין לך עילה להתפטרות וקבלת פצויים. אתה זכי להגיש תביעה לתשלום בגין חגים (7 שנים לאחור). ימים שבהם אתה שוהה עם האוטובוס במוסך. אם מצבו של האוטובוס התדרדר בחודשים האחרונים, אתה יכול להוציא למעסיק מכתב שבו אתה מציין כי עקב הדרדרות מצב האוטובוס שלך בחודשים האחרונים והפגיעה בשכרך עקב כך, נוצר מצב של הרעת תנאים ותנאי עבודה שבהם אין לצפות מהעובד להמשיך ולעבוד ובמידה ולא תקבל אוטובוס תקין תוך 30 יום תאלץ להתפטר ולדרוש פצויים, באופן דומה , אם האוטובוס איננו בטיחותי ולא מצליחים לתקנו ואתה מסכן את עצמך ואת אחרים תוכל להודיע למעסיק בכתב, כי עקב מצבו הבלתי בטיחותי של האוטובוס אתה מפסיק לנהוג עליו עד לתיקונו המלא ותדרוש שכר רגיל על תקופה זו.