תשובה

  • תשלום דמי מחלה
    אנסטסיה | 02/02/2009 06:26

    הייתי בחופשת מחלה חודש ימים. לפי חשבת השכר שלנו מגיעים לי 25 ימי מחלה, והמעביד שלי משלם "לפי חוק" ולא מלא. הברוטו שלי הוא 6,000 ש"ח . עד כמה נמוך יכול להיות השכר שישולם לי עבור החודש הזה והאם יש דרך לקבל השלמת הכנסה מביטוח לאומי? תודה מראש על המענה

    • תשובה
      שיר ורד | 03/02/2009 01:03

      אתה תקבל 75% מהשכר פחות שני ימים עבודה (אם יש לך צבירה מספקת). שכח מביטוח לאומי ותהיה בריא.

      • הבהרה
        אנסטסיה | 03/02/2009 09:48

        תודה על התגובה. א. אני אישה ולא גבר. ב. מה זה צבירה מספקת? חשבת השכר אמרה שמגיע לי 25 ימי מחלה. 75% מ-6000 יוצא מעט מאד ואחרי כל ההורדות בקושי מגיע לשכר מינימום. למה לשכוח מביטוח לאומי? האם לא מגיעה השלמת הכנסה במקרה כזה? אחרי הכל, לא בחרתי להיות חולה.

        • דיני עבודה - ימי מחלה
          עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 10:34

          צבירה מספקת היא מספיק ימי מחלה שנצברו לזכותך לפי הוותק בעבודה (למשל, אם את עובדת 3 חודשים אין לך צבירה מספקת). חשבת השכר צודקת וזה המצב. ביטוח לאומי לא משלים במצב זה, ואין רלוונטיות לשכר מינימום כי שכר מינימום משולם על עבודה מלאה לא על היעדרות.

          • שאלה נוספת
            אנסטסיה | 03/02/2009 10:37

            אז לא היה עדיף לקחת את זה כחופשה בתשלום? ולהישאר חייבת עד שיתקזז?

            • דמי מחלה
              עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 11:42

              המעסיק צריך להסכים לשלם לך 100% מהשכר במקום 75% כפי שהוא מחויב על פי החוק. לא הבנתי מה פירוש "חייבת". אם אין לך יתרת חופשה צבורה המעסיק אינו חייב לתת לך חופשה כלל. והכל במסגרת הסכמה עם המעסיק ואין לך זכות לכך.