הורדת דכר- דיני עבודה

  • מורידים לי כסף מהמשכורת
    נתי | 31/01/2009 23:52

    אני עובד בתחנת דלק ובכל חודש מורידים לי מהשכר סכומים שנעים בין 50 ל400 בחודש.. אני עובד לילות ובסופ"שים ומקבל רק 150 אחוז יש דרך להוכיח בבית משפט שאכן עבדתי בימי שישי ושבת ולא קיבלתי את הכסף שמגיע לי עבור זה.? עליי לציין שאין לנו כרטיס עובד הכל מתנהל על ידי הבוס אין דרך להוכיח.. ומה אפשר לעשות לגביי ההורדות מהשכר?

    • הורדת דכר- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 01/02/2009 15:17

      ראשית, לענין ההורדת שכר אסור להוריד שכר אלא אם העובד אישר זאת מראש בכתב. אתה יכול לבקש השבת הכספים ו/או להגיש תביעה. לעניין רישום שעות העבודה- ערוך רישום מדויק משלך ודאג לאסוף הוכחות שאלו השעות שעבדת לרבות הקלטות וכו'. בגין לילה לא צריך לשלם שכר גבוה יותר, אלא לאחר פחות שעות משולמים שעות נוספות