יש פסק דין חדש אני לא זוכר כרגע איפא ראיתי אותו בה

  • מחלה
    דוד | 26/01/2009 09:13

    פוטרתי מעבודתי בזמן חופשת מחלה לאחר התקף לב,שאלתי היא האם מותר למעסיק לפטר לפני תום ימי המחלה?כמה ימי מחלה ניתן לנצל עד לסיום יחסי עובד מעסיק?מי ישלם לי עבור ימי המחלה לאחר הפיטורין?תודה,

    • יש פסק דין חדש אני לא זוכר כרגע איפא ראיתי אותו בה
      עמי | 26/01/2009 10:24

      הפסק דין אומר כך שבעצם כל עוד לא מוצו ימי המחלה שלך כלומר אם יש לך בשנה X ימי מחלה כפול ועודימי המחלה שצברתה עד עכשיו ולא מיציתה אותם עד הסוף המעסיק בעצם פיטר אותך שלא כדין כי טרם מוצו ימי המחלה שצברתה אני כולי תקווה שזה נכון ושעזרתי תודה

    • מחלה- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 26/01/2009 14:52

      מותר למעסיק לפטר, אך אם ישנם ימי מחלה שנצברו לזכותך, המעסיק מחוייב לשלם לך בגין ימי מחלה אלו.

    • תשובה
      שיר ורד | 26/01/2009 19:53

      במידה ולעובד יתרה של ימי מחלה שנצברו על פי חוק (1.5 ימים בחודש ועד ל 90 ימים בסך הכל) על המעביד לשלם אותם גם אם פיטר את העובד, כל עוז העובד מביא אישורי מחלה מתאימים. תנאי זה לא חל על צבירה עודפת על פי הסכמי עבודה.