תלוי בענף העבודה

  • הפרשות לפנסיה
    ענבל | 05/11/2007 10:40

    אני עבדתי במפעל תעשיה בדרום ופוטרתי לפני חודשיים. במפעל לא שילמו לי פנסיה ורק עכשיו הסתבר לי שיש חובה לשלם לפי החוק החדש. השאלה אם מגיע לי עכשיו אחרי שפוטרתי ואם כן, האם מגיע לי על כל התקופה שעבדתי או רק מאז שיצא החוק? (אני עבדתי במפעל מתחילת 2004)ץ

    • תלוי בענף העבודה
      עו"ד דרור חייק | 06/11/2007 13:56

      שלום רב, ראשית, ההפרשות לפנסיה עפ"י ההסכם החדש נכנסות לתוקף רק מחתימתו ולא רטרואקטיבית. יחד עם זאת, אולי אינך מודעת לעובדה שבמפעלך יש חובה להפריש לפנסיה ללא קשר להסכם החדש - כמו למשל במפעלים בתחום העץ, המתכת וכו' לענפים אלו ואחרים יש הסכמים קיבוציים המחייבים את כל המעסיקים להפריש לפנסיה ואולי זהו המקרה שלך, ואז תוכלי גם לדרוש זאת רטרואקטיבית בכבוד רב דרור חייק, עו"ד