תשובה

  • הרעת תנאים
    שלומית | 03/11/2007 18:28

    אני מעסיקה עובדת מזה 3 שנים במשרה מלאה. לפני 10 חודשים העובדת ילדה וחזרה לעבודה כעבור 4 חודשים. מסרתי לעובדת כי אני מעוניינת שתחזור למשרה מלאה כפי שעבדה קודם. ב-3 חודשים ראשונים לחזרתה העובדת יצאה שעה וחצי קודם - ע"ח שעת הנקה והפסקה שמגיעה לה, הבהרתי לה כי לא אוכל להמשיך כך, ואם לא תוכל לתת את מלוא השעות אאלץ להורידה לחצי משרה. העובדת הבטיחה לעבוד את מלוא השעות החל מספטמבר, כשביתה תכנס לגן חדש, וביקשה תוספת על כך שבתה תשאר עד 16:30. ניתנה לה תוספת כמבוקש, אך בתמורה קיבלתי "עובדת חולה", בת שלא מרגישה טוב כל שני וחמישי ואי יכולת לעמוד בתנאים. הבאתי עובדת נוספת לחצי משרה שתשלים את עבודתה. האם החוק מאפשר לי להורידה לחצי משרה בשל אי עמידתה בתנאים - או שזוהי הרעה בתנאים? אין לי שום אפשרות להביא מישהי נוספת לשעתיים בלבד.

    • תשובה
      עו"ד רענן קריב | 03/11/2007 20:16

      נראה שהעובדת אינה מקיימת את חלקה בחוזה העבודה. את רשאית לפטרה עקב היעדרויותיה הרבות. זו התרופה שמשפט העבודה נותן במקרה כזה. אם עובד אינו מקיים את חלקו בחוזה העבודה, גם אם עקב אילוצים ולא מרצון רע, המעביד רשאי לפטרו. עם כל מה שזה אומר. את גם רשאית להפחית את שעות עבודתה. אולם זו תהיה הרעה מוחשית בתנאי העבודה, והיא תהיה זכאית להתפטר בדין מפוטר, היינו - להתפטר ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים.האם שווה לך לקחת עוד עובדת במקום לפטר ולשלם פיצויי פיטורים עבור שלוש שנים? מה גם שייתכן שבכל מקרה תאבדי אותה?