קצבת זקנה -מותנה על פי שנות עבודה

  • דמי ביטוח לאומי
    אניה | 19/11/2009 09:27

    קיבלתי מן הביטוח הלאומי טפסים עבור קבלת קיצבת זיקנה בשל הגיעי לגיל הפרישה שלי. בטופס שנשלח יש אי דיוקים וחסרות שנים של עבודה. מס החודשים שכן מדווח בטופס הנו 405. שאלותי: האם עלי לכתוב להם מידע בדבר השנים החסרות ? לא שמרתי תלושי שכר.... וחוץ מזה לאיזה סכום של קיצבה אהיה זכאית בהנחה שיהיו רק 405 חודשי שכר מדווחים ? מודה מאד לתשובתכם ויישר כוח על הרצון הטוב והנתינה לכלל , ממני

    • קצבת זקנה -מותנה על פי שנות עבודה
      אורנה | 19/11/2009 15:08

      שלום לך, המידע על שנות עבודה חשוב ביותר, שכן,הוא מהווה בסיס לחישוב הקצבה המגיעה לך. כדי לקבל מקסימום הקצבה צ"ל 35 שנות עבודה. לאור המידע שציינת רשומים 405 חודשים שבחלוקה ל-12=33 שנה ו-7 חודשים. על כל שנת עבודה מעבר ל-10 שנות עבודה ראשונות(המהוות בסיס לתשלום)יש תשלום של 2% עד למקסימום 50% תוספת. את המקסימום מקבלים בעבור 35 שנות עבודה,כפי שרשמתי מעלה: http://www.btl.gov.il/benefits/old_age/Pages/שיעורי%20הקצבה%20ומועדם.aspx אם יש לך מידע/תלושי שכר על תקופות עבודה אלה,מומלץ להעבירם לביטוח הלאומי על מנת שיעדכנו במערכת עבורך. מעבירה לעיונך את תנאי הזכאות לקצבת זקנה: http://www.btl.gov.il/benefits/old_age/Conditions_of_eligibility/Pages/default.aspx בהצלחה.

    • קצבת זקנה
      עו"ד מירב אפרים | 19/11/2009 19:39

      אניה שלום רב, בהתאם לותק העבודה משולמת תוספת ותק לקצבת הזקנה ראי הסבר מאתר הביטוח הלאומי: תוספת ותק (ביטוח) קצבת הזקנה תכלול תוספת ותק למי שהיה מבוטח יותר מ–10 שנים לפני יום זכאותו לקצבת זקנה בפעם הראשונה, בכפוף למגבלות הקבועות בחוק. שיעור תוספת ותק - 2% מן הקצבה בעד כל שנת ביטוח מלאה שלאחר 10 שנות הביטוח הראשונות. בסך הכול לא תעלה התוספת על 50% מהקצבה. עקרת בית יכולה לקבל בתנאים מסויימים רק 2% תוספת ותק.