דמי אבטלה

  • איך מחושבים דמי אבטלה? לפי ממוצע של כמה זמן אחורה?
    ורד | 17/11/2009 17:54

    שלום, קראתי באתר של ביטוח לאומי שדמי אבטלה מחושבים לפי ממוצע יומי, אך לא רשום ממוצע של כמה זמן אחורה לוקחים. האם של כל התקופה? האם רק של 3 חודשים אחורה?אני עובדת כבר 6 שנים במשרה מלאה עם משכורת 15000 ובקרוב אפוטר. הציעו לי שמקום להיות מפוטרת בינואר, אם אני רוצה להישאר עוד חצי שנה בעבודה של יום בשבוע (אז גם השכר יהיה נמוך בהתאם - כ-4000 שקלים). הייתי רוצה לחשב כמה זה יפגע לי בדמי האבטלה? תודה

    • דמי אבטלה
      אורנה | 18/11/2009 10:42

      שלום לך, החישוב נערך על פי הכנסתך (החייבת בתשלום דמי ביטוח) ב-75 הימים שקדמו ל-1 בחודש שבו החלה תקופת אבטלתך, מחולק ב-75 מוגבל בתקרה: http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/schum/Pages/default.aspx הברוטו המקסימלי לפיו משלמים דמי אבטלה עומד כיום על 7928 ש"ח על פי השכר הממוצע במשק נכון לינואר 2009 לא ציינת את גילך וניתן לראות על פי הטבלאות: למי שטרם הגיע לגיל 28 ,בשכר ברוטו של 15,000 ש"ח דמי האבטלה יעמדו על 5528 ש"ח המהווים 37% משכרך. למי שמלאו 28 שנים בברוטו כנ"ל דמי האבטלה יעמדו על 7090 ש"ח המהווים 47% מהשכר. תוכלי לבדוק את השינוי בתשלום דמי האבטלה על פי הכנסה נמוכה יותר,אך שימי לב שבתום 6 חודשי עבודה את תהיי גבולית עם תקופת האכשרה לדמי האבטלה(זכאות לדמי אבטלה),שכן תצברי בין 4,5 ימים בחודש בלבד ולצורך בדיקת זכאות לדמי אבטלה יבדקו תקופת עבודה של 18 חודשים אחורה בלבד ובהם עלייך לצבור 300 ימים. גלישה בימי עבודה מעבר לשנת עבודה מלאה שתהיה לך בתום 6 חודשים,נוגסת בימי זכאותך: http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/תנאי%20זכאות.aspx ראי האפשרויות הנוספות הקיימות: http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/avthcnsot.aspx בהצלחה.

      • תודה והמשך שאלה
        ורד | 18/11/2009 20:03

        תודה על התשובה ושאלה נוספת - 1. בתלוש המשכורת שלי, אני רואה שתמיד ברובריקה של דיווח ימים למס הכנסה רשום "25", אפילו אם אני לא עובדת כל החודש (אני עובדת לפי שעות ולא לפי אחוזי משרה). אם אעבור לעבוד יום בשבוע, אני מניחה שעדיין יהיה רשום ברובריקה הזו "25" (כי ככה היה גם לפני 4 שנים כשעבדתי יומיים בשבוע). האם זה אומר שביטוח לאומי מתייחס אליי כאל מישהי שעובדת כל יום (25 ימים בחודש)? אני מניחה שתאמרי לי לשאול במקום העבודה (חברת גדולה וותיקה) איך הם מדווחים לביטוח לאומי -מה עליי בדיוק לשאול? מה המינוח? 2. מתשובתך אני מבינה שאם יצא לי שכר של 4000 בחודש, אז עדיף לי כבר לחתום אבטלה (לקבל 7000) ואז לחפש עבודה אחרת. אני צודקת?ואני מעל 28.המון תודה!