הגשת תביעה לדמי אבטלה

  • מועד הגשת תביעת אבטלה
    אודליה | 08/11/2009 11:05

    פוטרתי בתאריך 20,10,09 לאחר 6 שנים והתחלתי לחתום בלשכה לפני שבועיים וכשהגשתי את הטפסים של תביעת ההאבטלה שקיבלתי מביטוח לאומי למילוי במקום עבודתי נאמר לי שאני לא יכולה להגיש את התביעה לפני שאני מסיימת את התלושים שניתנים לי מהעבודה בשל פיטורי. שזה תלוש וחצי ז"א חודש וחצי עד ה-20,11 . אני יודעת שגם כך לוקח הרבה זמן עד שאני מקבלת את הכסף של ההאבטלה ואני חוששת שלא אוכל בתשלומים הקבועים הקרבים.

    • הגשת תביעה לדמי אבטלה
      אורנה | 08/11/2009 13:32

      שלום לך, ניתן להגיש לביטוח הלאומי את התביעה עם תלושי השכר שיש בידייך, שכן,החישוב נעשה על פי: "השכר היומי הממוצע שלך לצורך חישוב דמי האבטלה הוא הכנסתך, החייבת בתשלום דמי ביטוח, ב-75 הימים האחרונים שקדמו ל-1 בחודש שבו החלה תקופת אבטלתך, מחולק ב-75." אני מבינה שפוטרת ב-20.10.2009, כך שהחישוב יהיה לתקופה של 75 ימים מ-30.9.2009 אחורה, לתקופה של 75 ימי עבודה בפועל. צלמי את תלושי השכר שיש לך לתקופה של 12 חודשים אחרונים(אם עבדת חודשים מלאים)מ-30.9.2009 שנה אחורה. תלוש שכר 9/2009 שולם לך במהלך חודש 10/2009 השאלה עתה אם קבלת תשלום על על אי הודעה מראשת, שכן,במקרה זה,לא ישולמו לך דמי אבטלה לתקופה מקבילה. כאשר אתר ביטוח לאומי יפעל,תוכלי לקרא תחת הכותרת של אבטלה, בנושאים: אופן הגשת התביעה שיעורי הקצבה. בהצלחה.

      • לאורנה, שלום גם לך
        אודליה | 08/11/2009 16:52

        סליחה אבל לא הבנתי כלכך את תשובתך לשאלה האם אני יכולה כבר להגיש את הטפסים שאני מילאתי - התביעה של דמי ההאבטלה ביחד כמובן עם 12 תלושים אחרונים שצילמתי כמובן + צילום מכתב הפיטורין מבלי שהמעביד הקודם ימלא את חלקו בטפסים של התביעה עם טענה שלא סיים לתת לי את מה שמגיע לי לאחר שפוטרתי לדבריו אני לא יכולה להגיש את התביעה לביטוח לאומי לפני התאריך ה20.11 שזה חודש מהיום שהפסקתי לעבוד אצלו בפועל. כרגע הטפסים נמצאים אצלו והוא מתכוון להחזיר לי אותם רק לאחר שהוא יסיים לתת לי את הצ'ק האחרון ב20.11 .האם הוא צודק ואני לא יכולה להגיש את התביעה עם כל שאר הטפסים הנ"ל? והאם אני יכולה לעמוד עלכך שיחזיר לי את הטפסים עם מילוי הצד שלו בתביעה. ושוב תודה רבה לך

        • הגשת תביעה לדמי אבטלה
          אורנה | 08/11/2009 17:22

          שלום אודליה, קבלי תיקון לתשובתי: סיום עבודתך 20.10.2009 האחד בחודש שבו החלה תקופת אבטלתך=1.11.2009 ז"א "השכר היומי הממוצע שלך לצורך חישוב דמי האבטלה הוא הכנסתך, החייבת בתשלום דמי ביטוח, ב-75 הימים האחרונים שקדמו ל-1 בחודש שבו החלה תקופת אבטלתך, מחולק ב-75." ההתיחסות היא ל-75 ימים החל מ-1.11.2009 אחורה לתקופה של 75 ימי עבודה. ט.ל.ח. למען הסדר הטוב,כפי שזה נראה,עלייך להמתין לתלוש אחרון או לטופס התביעה לדמי האבטלה שמעסיקך יסיים למלא. לא ברור מדוע התשלום מתבצע ב-20.11 אם לפי החוק יש לשלם השכר עד ה-9 בכל חודש(פרט לעובדים במגזרים מסויימים המקבלים שכר מראש). בהצלחה.