קצבת נכות או מענק ח"פ/נפגעי עבודה

  • קצבת נכות רטרואקטיבית עקב דחיית ועדה רפואית
    דני | 03/11/2009 07:14

    בעלי נפגע לפני כשנה בעת עבודתו כנהג מונית עצמאי.אנו קיבלנו דמי פגיעה בשבוע הבא אנו מוזמנים לוועדה רפואית , ויש סיכוי רב, שתיקבע לו נכות. שאלתי: במקרה שתיקבע לו נכות, כיצד אנחנו נקבל פיצוי או קצבה על כל החודשים בהם בעלי לא עבד (מאז התאונה הוא לא יכול לחזור לעבודה בגלל כאבים ובגלל שלא קיבל עדיין אישור ממשרד הרישוי)?

    • קצבת נכות או מענק ח"פ/נפגעי עבודה
      אורנה | 03/11/2009 17:00

      שלום לכם, למי שיקבעו עד 19% אחוזי נכות, יקבל מענק ח"פ. מענק ח"פ שווה ל-43 קצבאות, לפי אחוז הנכות שיקבע. גובה הקצבה נגזר מדמי הפגיעה ששולמו כמפורט: למבוטח שכיר ולמבוטח עצמאי - 75% מהכנסתו החייבת בדמי הביטוח ב- 3 החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו הפסיק את עבודתו בשל הפגיעה, לחלק ב-90, ועד למקסימום דמי הפגיעה ליום 972.25 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) . אחשב לכם דוגמא להבנה הכללית לפי דוגמא של 15% אחוזי נכות בהנחה שהשכר הממוצע בשלושת החודשים שקדמו לאחד בחודש היה 10,000 ש"ח 75%=7,500 ש"ח 15%=1,125 ש"ח 1125*43 קצבאות=48,375 ש"ח מענק ח"פ. אם יקבעו לו 20% נכות ומעלה, יהיה זכאי לקצבת נכות מעבודה חודשית. נחשב דוגמא לפי אותו בסיס בהנחה שיקבעו לו 20% 10,000 ש"ח 7,500 ש"ח 20%=1500 ש"ח קצבה חודשית קבועה. ט.ל.ח. http://www.btl.gov.il/benefits/Work_Injury/Work_injury_benefit/Pages/שיעור%20ומקום%20תשלום%20קצבת%20הנכות%20ומענק%20הנכות%20מעבודה.aspx בד"כ קובעים קצבת נכות זמנית עד להתיצבות המצב הרפואי, בו ניתן לקבוע אחוזי נכות קבועים. קיראו בהרחבה בקישור בנושא. בברכת בריאות ובהצלחה.

      • נכה נזקק
        עו"ד מירב אפרים | 03/11/2009 18:49

        בהמשך לדבריה של אורנה, ניתן להגיש תביעה לנכה נזקק באם נקבעה נכות זמנית אך המבוטח אינו יכול לעבוד. מי שתביעתו מאושרת ע"י ועדת הרשות, עשוי לקבל קצבה מלאה לתקופה של עד 4 חודשים (מעבר לתקופת דמי הפגיעה). בהצלחה.