הבטחת הכנסה-נסיעה לחו"ל

  • שלום לגבי אי התיצבות בגלל ניסעה לחו"ל
    מאור | 24/09/2009 13:23

    שלום ... לפני כמה שבעות שאלתי פה האם מגיע לי קצבת הבטחת הכנסה לחודש אוגוסט למרות שלא התיצבתי בלשכת התעסוק יום אחד בחודש הזה בגלל הניסעה לחו"ל ...והתשובה שלכם היתה כן ....ומה שמתברר שזה לא נכון אחרי ששלחתי להם את צלום הדרכון שלי הגיע לי מכתב שבו כתבו שלא מגיע קצבה לחודש זה כי לא התיצבתי .....ואחרי ששלחתי להם מיל לגבי זה שהם לא הסבירו לי למה הנה התשובה שלהם " בהמשך לפנייתך : תלמיד בהכשרה מקצועית, מי שמשתתף בתהליך שיקום, או מי שדורש עבודה בשירות התעסוקה המחסיר ימי השתתפות עקב הנסיעה לחו"ל, לא יהיה זכאי לקצבה להבטחת הכנסה בעבור כל החודשים שבהם החסיר את ימי ההשתתפות. " למידע נוסף http://www.btl.gov.il/benefits/Income_support/Pages/שהות%20בחול.aspx אז מה דעתכם על זה ....??

    • הבטחת הכנסה-נסיעה לחו"ל
      אורנה | 24/09/2009 14:48

      שלום מאור, מעבירה להלן את שאלותיך והמענה אותו נתתי עבורך: http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=150040&OID=150060&DivID=1&markPID=150040&markOID=150060#topArt שאלתך היתה בנושא מקבל הבטחת הכנסה הנוסע לחו"ל ונעדר מהתיצבות אחת. לא ציינת שאתה תלמיד בהכשרה מקצועית. בכל מקרה,כפי שציינתי גם בתשובתי אליך, יש לבדוק המענה באופן ספציפי לגביך בביטוח הלאומי. מודה לך על העדכון שהעברת אלינו בנושא, וחשוב בפניה,על מנת לקבל מענה מלא, לציין את כל הפרטים כגון האכשרה המקצועית אותה אתה עובר. אני מבינה שלא קראת את הקישור שצרפתי בנושא הבטחת הכנסה-שהות בחו"ל ומעבר בשנית,בו יש התיחסות בנפרד גם לתלמיד בהכשרה מקצועית: http://www.btl.gov.il/benefits/Income_support/Pages/שהות%20בחול.aspx ממליצה להגיש בקשה להענקה מטעמי צדק כמפורט: קיימים מקרים בהם נאלץ המוסד לדחות תביעות לגמלה של מבוטחים או שאיריהם, גם אם נגרם בכך אי צדק בולט או עוול סוציאלי חמור. מדובר במבוטחים שלא מילאו את ההוראות הנדרשות בחוק במלואן או שעקב צירוף נסיבות, שאת תוצאותיהן לא ניתן לצפות מראש, נשללת מהם האפשרות לפעול לפי הוראות אלה. כדי לפתור מקרים אלו נוצרו ההענקות המוגדרות בסעיף 387 לחוק: "המוסד רשאי לפי שיקול דעתו מטעמי צדק לתת הענקות לאדם בכסף ובעין על פי מבחנים וכללים בשיעורים שנקבעו באישור ועדת העבודה והרווחה". ראה הטופס המצורף מטה. בהצלחה ובברכת גמר חתימה טובה.

      • אבל אני לא תלמיד בהכשרה מקצועית
        מאור | 24/09/2009 15:32

        אני לפני שנתיים עברתי אבחון לגבי ההכשרה המקצועית שלי בגלל שיש לי מגבליות רפאויות ואני לא יכול לעבוד אלא בעבדה קלה.... ומאז ועד היום אני מתיצב בלשכת התעוסקה כמובטל רגיל שמחפש עבודה בתחום הזה .....ומה זה קשור בכלל לניסעה לחו"ל אני כמו מובטל רגיל מקבל אותה קצבה לא יותר רק היתה תקופת האבחון קבלתי יותר וזה היה לתקופה קצרה ..... וגם האם כדי להגיש בקשה להענקה מטעמי צדק ...האם הם בודקים את חשבון הבנק שלי כי עכשיו אני מחויב לשלם לביטוח לאומי 300 ש"ח ואי תשלום של הקצבה של חודש זה גרם לי לדחות את התשלום .....

        • הבטחת הכנסה
          אורנה | 24/09/2009 16:15

          שלום מאור, המענה אותו קבלת מהביטוח הלאומי מתיחס משום מה לפסקה מתוך האתר בנושא הכשרה מקצועית. אם לא כך הדבר, וזו נסיעתך הראשונה לחו"ל,חלים עליך הכללים כפי שרשמתי בתשובתי הראשונה ואתה זכאי לדעתי לקצבת הבטחת הכנסה. תוכל לגשת מייד לאחר יום כיפור לביטוח הלאומי עם הדרכון שלך, בו יוכלו לראות שזו יציאתך היחידה מהארץ לשנה זו ואני מקווה בעבורך שהנושא יטופל. בהצלחה.

          • טוב תודה..
            מאור | 24/09/2009 16:27

            אבדוק את הענין....

            • אבל את בטוחה במה שאת אמרת כי ...
              מאור | 24/09/2009 16:33

              כי לפי אותו משפט שאת מדברת עליו כתוב " או מי שדורש עבודה בשירות התעסוקה " האם זה כולל אותי ....???

            • הבטחת הכנסה בנוסף...
              אורנה | 24/09/2009 16:37

              מאור, מקריאה חוזרת בחומר אני מבינה שחלים עליך התנאים כמו בהכשרה המקצועית,כך גם לגבי "מי שדורש עבודה בשירות התעסוקה,המחסיר ימי השתתפות עקב הנסיעה לחו"ל לא יהיה זכאי לקצבה להבטחת הכנסה" ממליצה, להגיש את הבקשה להענקה מטעמי צדק בתקווה שיעתרו לבקשתך. בהצלחה.

              • טוב ...תודה על כל התשבות ....
                מאור | 24/09/2009 16:42

                אני אבדוק את הענין עם הבקשה להענקה מטעמי צדק .....