דמי אבטלה

  • דמי אבטלה ופיצויים לאחר לידה
    איימי | 21/09/2009 20:48

    שלום חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה והתפטרתי לצורך טיפול בילד. יש לי מספר שאלות: 1. האם 90 ימי האכשרה מתחילים ביום ההודעה מראש או ביום העזיבה עצמו (תחילת ספטמבר הוא יום ההודעה, תחילת אוקטובר הוא יום סיום העבודה הרשמי)? 2. כיצד מחושבים ימי מחלה וימי חופש לא מנוצלים בפיצויי הפיטורין? 3. האם ישנה איזושהי דרך לקבל דמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום? ישנם מקרים מיוחדים בהם מוותרים בביטוח לאומי על המתנה זו? יש לציין כי מעולם לא חתמתי אבטלה, אני בת 29 ועובדת בחברה זו כבר 4 שנים. בנוסף- מתחילה לימודי תואר שני בבאוניברסיטה באוקטובר הקרוב. 4. משכורתי הייתה 7500 נטו, אך קיבלתי בכל חודש בונוס (לא עמלה) של 10%. האם יחושבו אחוזים אלה בדמי האבטלה? מהו פחות או יותר סכום דמי האבטלה אותו אקבל ולמשך כמה זמן תודה רבה על עזרתכם היעילה והאדיבה

    • דמי אבטלה
      אורנה | 23/09/2009 09:57

      שלום לך ומזלטוב ללידה, 1- עם סיום עבודתך,עלייך להתיצב בשירות התעסוקה פעם אחת לקיבוע זכאותך ולחזור להרשמה באופן שוטף כעבור 90 ימי המתנה,בגלל התפטרותך. 2- השאלה מתאימה לפורום דיני עבודה מימין לפורום שלנו. 3- ראי המענה לשאלותייך מאתר ביטוח לאומי: א) אבטלה-האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה? אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת. http://www.btl.gov.il/About/faq/אבטלה/Pages/האם%20יולדת%20שהתפטרה%20זכאית%20לדמי%20אבטלה.aspx ב) מי שהפסיק את עבודתו בגלל סיבה מוצדקת, כגון מצב בריאותו שלו, של בן זוגו או ילדיו, או הרעת תנאים בעבודה, צריך להמציא את המסמכים המתאימים להוכחת טענותיו. התפטרות מעבודה, בשל שינוי מקום מגורים או העתקת מקום עבודה, תיחשב להתפטרות מוצדקת, בתנאי שהמרחק בין מקום המגורים החדש למקום העבודה עולה על 60 ק"מ או 40 ק"מ (לאם לילד שלא מלאו לו 7 שנים). http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/תנאי%20זכאות.aspx לגבי תחילת לימודייך,בהנחה שלא מדובר במערכת לימודים מלאה(תואר שני)יהיה עלייך להעביר לשירות התעסוקה את תוכנית הלימודים(סילבוס), כדי להראות שאת פנויה לעבודה. במידה ולא תוכלי להשתלב בעבודה, ניתן לאחר הרשמה ראשונה(לקיבוע הזכאות)לחזור בקיץ לקבלת דמי האבטלה. http://www.btl.gov.il/About/faq/אבטלה/Pages/האם%20סטודנטים%20זכאים%20לדמי%20אבטלה.aspx 4- דמי האבטלה מחושבים מכל שכר ברוטו שקבלת(חייב בתשלום דמי ביטוח לאומי),תוכלי לבדוק בקישור המצורף את גובה דמי האבטלה להם תהיי זכאית בהתאם לשכרך לפני תקופת האבטלה: http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/schum/Pages/default.aspx בהצלחה וגמר חתימה טובה.