נכות - קבלת קצבת נכות בזמן עבודה

  • קיצבת נכות
    מאיר | 28/08/2009 11:45

    שלום, יש לי 88% נכות רפואית צמיתה ( אני סובל ממחלת ניוון שרירים +קוצב לב) יש לי 75% אובדן כושר עבודה צמיתה. לפני כעשור הרווחתי בסביבות 6500 ברוטו. כיום 5000 ברוטו. עד לפני שנה עבדתי 72% משרה , כיום אני עובד במשרה מלאה ( למרות הקושי בדבר , פשוט נישאתי ואני מתעתד להיות אב , לכן חייב לפרנס ). עד לפני חודש קיבלתי 2080 ש"ח קיצבה ועוד כ 300 ש"ח תוספת עבור נכות קשה. לפני כיומיים קיבלתי מהביטוח הלאומי מכתב בו נכתב כי חרגתי מהשכר שיכולתי להרוויח ( כבר מלפני שנה וחצי ) ואין ירידה של 50% בהכנסותיי ולכן קיבלתי קיצבה שלא הייתי זכאי לקבלה ( למרות שכלל לא ידעתי זאת - דאגתי כל תמיד לשלוח טופס 106 עם המשכורת המעודכנת ) ולכן היום אני חייב להם כ 45000 ש"ח. האם חוק לרון יחול גם עליי ( קצבת עידוד ) ? האם הביטוח לאומי יכול לטעון שכעת איני זכאי לקצבה כי אני עובד במשרה מלאה ואין לי אובדן כושר עבודה ( וכאילו שאיני נכה )? קיבלתי את הקיצבה משנת 2001 ועד 1.1.2008 ( זה התאריך בו היא הייתה אמורה להפסק ). בנוסף הינני אקדמאי ... רב תודות מאיר החשוב מכל - האם חוק לרון חל גם לגבי?

    • נכות - קבלת קצבת נכות בזמן עבודה
      אורנה | 28/08/2009 14:47

      שלום מאיר, עניתי לשאלתך ביום 19.8.2009 http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=898&OID=149118&DivID=1&markPID=898&markOID=149118#topArt ככלל,השתכרות למקבל קצבת נכות לא תעלה על 1982 ש"ח בחודש(ברוטו)מעודכן בינואר 2009 מי שעבד לפני קביעת אחוזי הנכות ואבדן כושר העבדה הזכאות היא לקצבה חלקית וניתן להשתכר סכומים גבוהים יותר מידי חודש כמפורט להלן: http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/קבלת%20קצבת%20נכות%20בזמן%20עבודה.aspx התנאי לקבלת קצבת נכות היא למי שאבד את כושר העבודה שלו לפחות ב-50%: http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/הזכאים%20לקצבת%20נכות%20חודשית.aspx על פי הנתונים אותם ציינת והדרישה להחזר הקצבאות אותן קבלת, יוצא איפה שחוק חרון החל על מי שמקבל קצבת נכות בחודש 5/2009, ומקבל הקצבה גם בחודש 8/2009 יוכל לצאת לעבוד וזכאותו לא תפגע,אך תהיה שיטת חישוב אחרת לתשלום הגמלה: http://www.btl.gov.il/BENEFITS/DISABILITY/LARON/Pages/Calculator.aspx מאיר,המקרה שלך הוא אינו פשוט ומשום כך העברתי אליך את האופציה להענקה מטעמי צדק. ממליצה בכל מקרה להגיע למח' נכות לבדיקת המקרה שלך באופן ספציפי,שכן,אין עדיין נסיון עם חוק לרון ואיני יודעת אם החלו בהשמתו לאור דרישות תוספת כח אדם בביטוח הלאומי בגין הנושא. אם היתה לך החמרה במצבך הבריאותי מאז נקעו אחוזי הנכות, כדאי לשקול בדיקה מחדש ובשל כך כדאי להתיעץ עם עו"ד לבדיקת הנושא(ראה ייעוץ אישי ללא תשלום בפורום)מאחר ואתה צריך 89.1% נכות(בחישוב משוקלל כדי לקבל פטור ממס הכנסה שיתכן ותהיה זכאי,אף יגדיל את הכנסתך הפנויה: http://ozar.mof.gov.il/itc/blind.htm נחכה גם לחברים שיוסיפו מנסיונם. בהצלחה ושבת שלום.

      • רב תודות אורנה ,
        מאיר | 28/08/2009 16:41

        בחיי שאיני מבין את ההגיון שבדבר. יש לי מחלה קשה ( ניוון שרירים ) + קוצב לב, העלתי את המשרה כי עליי לפרנס ( אני חוזר הביתה שבר כלי מרוב הקושי שבדבר ), סה"כ אני מרוויח אלף ש"ח יותר , ומורידים לי את כל הקיצבה על סך 3000 ש"ח ויותר. איך לא איבדתי את יכולת העבודה שלי ביותר מ 50% ? אולי הם מחכים שאהיה מרותק למיטה ואז יחזירו לי אותה .... שוב תודה ושבת שלום. מאיר

        • אבדן כושר עבודה
          אורנה | 28/08/2009 16:51

          מאיר, אתה אדם גדול מהחיים!!!, אתה פשוט מדהים עם הנחישות שלך לעבוד ולהשתכר וטוב שכך. אבדן כושר עבודה נעשה על פי בדיקה פשוטה ולא בדיקה פיזית, כמו בקביעת אחוזי נכות. במילים אחרות: "כושרם להשתכר והשתכרותם בפועל הצטמצמו עקב הליקוי (בין בבת אחת ובין בהדרגה) ב–50% או יותר." אדם יכול להיות עם 100% נכות ובכל זאת לעבוד, אף הוא לא יהיה זכאי לקצבת נכות. האם בדקת זכויותיך לניידות: http://www.btl.gov.il/benefits/Mobility/Pages/default.aspx ושר"מ: http://www.btl.gov.il/benefits/Attendance_Allowance/Pages/default.aspx ניתן לקבל קצבה זו גם למי שאינו מקבל קצבת נכות. בדוק זכויותיך ובתקווה שימצא הפתרום המתאים ביותר עבורך. בהצלחה ושבת שלום