גודל רכב ואיחסון כסא הגלגלים

  • ועדה לגודל רכב
    לימור | 13/08/2009 21:36

    יש לי בן נכה בן 13, יש לנו רכב בהלוואה עומדת ועכשיו אנו אמורים להחליפו. בני משתמש בהליכון ובכיסא גלגלים לסירוגין וצריך רכב גדול יותר עם תא מטען שאפשר להכניס את שניהם ביחד וכן אפשרות להיכנס באופן עצמאי לרכב, מאחר והילד גבוה מאוד הוא נתקע כל הזמן בתקרת הרכב. בפעם הקודמת אישרו לנו 1800 סמ"ק ועכשיו אנחנו צריכים נפח מנוע גדול יותר. אני יודעת שאנו צריכים לעשות שיעורי בית לפני שניגשים לועדה לגודל רכב אך אני צריכה ייעוץ איך לעשות זאת כדי לקבל רכב מתאים. אשמח לקבל תשובתכם והדרכתכם בענין !

    • גודל רכב ואיחסון כסא הגלגלים
      סיגלית ש. עו"ד | 14/08/2009 18:44

      שלום רב, עפ"י הסכם הניידות לוועדה לגודל רכב אין סמכות להתאים רכב כך שיהיה מספיק גדול או רחב בכדי לאחסן כסא הגלגליםו/או הליכון. יתירה מזו, במידה והוועדה מתאימה רכב כזה ונימקה זאת בשל איחסון כסה"ג ו/או ההליכון, המוסד יגיש השגה על כך. לפיכך, מאד חשוב להגדיר מה אתם רוצים וצריכים עבור הבן. גובהו של הבן אכן נחשב למגבלה גופנית, ואם תטענו זאת, היא צריכה להילקח בחשבון על ידי הוועדה . זאת ועוד, רצוי שתבקשו התאמת רכב עם תקרה גבוהה במיוחד לאור העובדה שבינכם כיום בגיל התבגרות ועשוי לגבוה עוד כאשר הרכב אמור לשרת אותו מספר שנים. כשתעשו שיעורי בית מדוייקים (קחו את מידת הגובה של הבן ומידות פתחי כניסה של רכבים שונים), בידקו רכבים שפתח הכניסה מרצפת הרכב לתקרה אליהם גבוה דיו וכזה שעונה על צרכי בנכם, לא רק לגובהו כיום. זכרו שהרכב צריך להתאים למספר שנים עבורו. בהצלחה.

      • תודה על התשובה ועוד שאלה...
        לימור | 16/08/2009 10:29

        איך אני יכולה לדעת איזה דגמים הועדה בדרך כלל מאשרת, למשל מסוג מיני ואן? וזאת כדי ללכת לבדוק אותם. לפי בדיקה שעשינו פיסית עם הילד, ניסינו רכב מסוג מאזדה 5 שהתאים לו מבחינת הכניסה לרכב והן מבחינת תא המטען. אציין שגובה הילד כיום הוא 1.60 והוא גובה בצורה מאוד מהירה עוד לפני גיל ההתבגרות. לפי הידוע לי הם לא מאשרים רכב מסוג זה.

        • סמכות הוועדה לגודל רכב - המשך תשובה
          סיגלית ש. עו"ד | 16/08/2009 21:03

          שלום רב, סמכות הוועדה לאשר לבנך את הרכב המתאים ביותר למגבלותיו והזול ביותר. מכיוון שמדובר במגבלת גובה אין כ"כ רלבנטיות למה שהוועדה ממליצה בד"כ. כי הדגמים שהיא ממליצה מתיחסים למקרים ניידות "סטנדרטיים" בעלי גובה סביר. לאור האמור, אני מציעה שתבדקו עוד 2 דגמי רכב שיתאימו לגובהו ולסיכוי שימשיך לגבוה עוד במשך שנות הזכאות הבאות כשיחזיק ברכב. אז כבר יהיה לכם מושג מה מבין השלושה הוא הזול ביותר (בד"כ דגמי סיטרואן ודגמי שברולט הם הזולים). בכל מקרה, כשתגיעו לוועדה תבקשו את הדגם שאתם חפצים בו אך בפירוש את זה שיתאים לבנכם למס' שנים. ולחילופין תבקשו דגם זול יותר. התמקדו בבקשתכם בגובהו ובשיעורי הצמיחה המהירים שלו בתוך תקופה קצרה. הצלחה רבה.

          • יש דבר אחד שאני לא מבינה
            לימור | 19/08/2009 10:53

            כרגע מאושר לנו שברולט ווינט, מנוע 2000. כפי שאמרתי, בדקנו מאזדה 5, שהוא גם בנפח מנוע 2000, אך הרכב גבוה וגדול יותר ובהבדל של מעל 40,000 ש"ח. האם מבחינת הועדה שני הרכבים הנ"ל נמצאים באותה קטגוריה? כוונתי היא שהם יכולים להגיד שמאושר לנו כבר רכב עם מנוע 2000 ואין לנו מה לדרוש יותר?