הערות לגבי חודש מאי-יוני 2007

  • דמי אבטלה - בבקשה אורנה עזרי לי.
    ל.ר | 05/08/2009 19:20

    להלן תאריכי עבודתי אודה אם אני זכאי בחודש 17/10/2008 עד 01/12/2008 לדמי אבטלה וכן מ- 01/03/2009 עד 01/08/2009 מהסוף להתחלה - מקום עבודה האחרון: ת.תחילה: 01/12/2008-18/02/2009 משרד ממשלתי. לא כעובד ממשלתי. עבודה של 6 שעות ביום. 5 ימים בשבוע. שכר על פי שעות. הוגדר 100% משרה. 22/1/2009-18/02/2009 = 18 ימי עבודה. שכר 6709.69 22/12/2008-21/01/20009=23 ימי עבודה. שכר 8561.15 01/12/2008-21/12/2009=15 ימי עבודה. שכר 4832.12 (כך נכתב בטופס 1500) מקום עבודה שני: חברה פרטית עבור חברה ממשלתית - גם שכר שעתי. החברה הזו מסרבת לשלם על זמן נסיעות עם המעביד למקום העבודה. נסיעות שלעיתים היו כ-40 קמ ממקום מגורי. שילם רק עד לנק' ההגעה למקום בו המעסיק אסף אותי. שעות העבודה היו לא כולל הנסיעות עם המעביד עד הנק' של העבודה עצמה. שימו לב שלעולם לא ניתן להגיע אצלו לאחוז משרה מלאה (ראו את היחס ליום עבודה אחד השווה רק 3% מסך המשרה = אצלו בקבוע היה 5 שעות ליום עבודה אפילו אם נמשך 8 שעות, ורק לרוב חמישה ימים בשבוע גג , והם הולכים על אחוז משרה על פי 186 שעות - דבר שלא היה אפשרי במשרה זו). להלן הפירוט של המעביד: 09/08 -13 ימים, 35% משרה = 3450.6 ש"ח 08/08 - 11 ימים. 33% = 2735.7 ש"ח 07/08 - 4 ימים. 12% = 977.9 שח 06/08 - 4 ימים. 10% = 886.3 ש"ח 05/08 - 4 ימים. 12% = 953 ש"ח 04/08 - 7 ימים. 20% = 2018.3 ש"ח 03/08 - 6 ימים. 16% = 1392.2 ש"ח 02/08 - 11 ימים. 28% = 1658 ש"ח 01/08 - 6 ימים. 17% = 1614.3 ש"ח 12/07 - 9 ימים. 22% = 2023.9 ש"ח 11/07 - 12 ימים. 33% = 2100.2 ש"ח 10/07- 1ימים, 3%, 450.8ש"ח מקום עבודה שלישי: מיד אחרי טראומה שעברתי. היה אמור להיות שכר חודשי של 5000 שח בשלושת החודשים הראשונים לאחר מכן 5500 שח לעוד שלושה חודשים ואז 6000 שח. שכר חודשי. משום מה פיטר אותי המעביד אחרי 7 ימים בלבד של העסקה. טרם מסר לי מסמך 1500/1514. 09/07 - 7 ימים = 1556 ש"ח אך לא מציין זאת כך, אלא מציין בתלוש: תעריף 1439 ש"ח, שכר יסוד: 53.28 שעות, תעריף 27., ימי עבודה: 0, נסיעות: 7, תעריף: 10.2, סה"כ נסיעות: 71.4 ש"ח. שעות עבודה: 0, שעות נוספות: 1.67, תעריך 33.75 סה"כ = 56 ש"ח. סה"כ 1566 ש"ח 08/07 - הייתי עצמאי בלבד. ייתכן והשקעתי מעל 12 שעות ביום אך לא קיבלתי מעל 1000 שח כעצמאי. וזה עוד לפני ההוצאות שהיו לי. 07/07 - הייתי עצמאי בלבד. ייתכן והשקעתי מעל 12 שעות ביום אך לא קיבלתי מעל 1000 שח כעצמאי. וזה עוד לפני ההוצאות שהיו לי. את היותי עצמאי הצהרתי מ- 02/2007 אך לא הוגדרתי בהגדרה של ביטוח לאומי כעצמאי העונה להגדרה. מקום עבודה שלא נותן לי שום פרט: עבדתי מ- 05/2006-06/2007 - אך רק בסוף אוגוסט 2007 (כחודשיים אחרי שנאמר לי לא להופיע יותר במקום עבודתי) שאני מגיע אישית למשרדי החברה אני מקבל את תלוש הפיטורין שמודיע שאני מפוטר מ- 21/06/2007. ואני זכאי ל- 30 ימי הודעה מוקדמת ששולמו לי עליהם שכר מלא מתאריך זה. להלן המידע הקיים ברשותי בנושא של מקום העבודה הזה: בתאריך 15/05/2007-21/06/2007 - הפכו את השכר לשכר חודשי של 4200 שח לפני שעות נוספות ולפני נסיעות (שהיו אמורים להיות מעל 317 שח אך היו 317 שח ובחודש יוני 311 שח) ולפני דמי אוכל שגם שולמו ממוצע שעות ביום היה כ- 12.33 שעות ביום, 5 ימים בשבוע ללא משמרות. לפני כן עובד שעתי ב- 20 שח לשעה על פי שעות לא כולל נסיעות של 317 שח בחודש - ועבודה במשמרות. שולמו פיצויים חייבים ו-30 ימי עבודה מוקדמת. 06/2007 - 3157.7 שח מתוך 4200 שח (עבדתי כ- 15 ימים עד המועד שאמרו לא להגיע יותר). 05/2007 - 4517 ש"ח מתוך 4200 ש"ח (כי זה חודש מעורב היה) שימו לב ששבועות יצא בשבוע זה ב- 22/05 וב- 23/05 בערב חג שבועות עבדנו "יום מקוצר" של 8 שעות בלבד. עבדתי יום לפני ויום אחרי שבועות. נתנו מנוחה בתשלום (כנראה גם תשלום מופחת) ב-23/05/2007. סה"כ כולל יום התשלום בחג - 23 ימים בחודש מאי 2007 עד 14/05/2007 (כולל) תשלום לפי 20 ש"ח בשעה. מ- 15/05/2007 תשלום של שכר גלובלי 4200 שח על חודש עבודה מלא. יתר החודשים (כולל מתנות וכו' - הדגשה על העבדות בשנת 2006 לעיתים היו 300 שעות בחודש! ולמעלה מכך): 04/2007 - 19 ימים, 6090ש"ח 03/2007 - 16 ימים, 4350.47ש"ח 02/2007 - 17 ימים, 4063.7ש"ח 01/2007 - 19 ימים, 4716.87ש"ח 12/2006- 31 ימים, 7831.35ש"ח 11/2006 - 30 ימים, 7130.89ש"ח 10/2006 - 27 ימים, 7032.1ש"ח 09/2006 - 30 ימים, 7116.65ש"ח 08/2006 - 27 ימים, 5883.25ש"ח 07/2006 - 29 ימים, 6594.47ש"ח 06/2006 - 26 ימים, 5924.31ש"ח 05/2006 - 18 ימים, 3531.66ש"ח מתאריך 01/2006-03/2006 - קיבלתי 70 ימי אבטלה כחייל משוחרר. בתאריך 21/12/2005 התשחררתי מצהל לאחר 3 שנים בשירות צבאי מלא. אודה מענה. המקרה מורכב. בבקשה אורנה.

    • הערות לגבי חודש מאי-יוני 2007
      ל.ר | 05/08/2009 19:34

      06/2007 - 17611.11 כולל פיצויים 05/2007 - 10077.69 כולל הפרשי שכר שמצאתי שהם העבידו אותי כמו עבד בסך של 3467. הערה: קיבלתי גם הבראה שם.

    • ראה המענה לשאלתך מטה.  לת
      אורנה | 06/08/2009 18:17

    • בנוסף...
      אורנה | 07/08/2009 07:23

      בהמשך למענה מטה, 1- אני מבינה שקבלת דמי אבטלה במהלך 4 שנים אחרונות. במקרה זה לזכאים משלמים 85% מדמי אבטלה ו-80% מימי הזכאות. 2- לא רשמת מה קרה מ-1.3.2009 עד 1.8.2009 3- לא ציינת אם התיצבת בכל חודש בשירות התעסוקה כדורש עבודה מיום סיום עבודתך. 4-לפי העברת המידע על חודשי עבודה, אני מבינה שעבדת עד 18.2.2009 האם התיצבת מייד עם סיום העבודה בשירות התעסוקה? 5- לפי פירוט תקופות עבודה, יחשבו את תקופות עבודתך,18 חודשים אחורה,כמי שעבד בשכר יומי, שכן,מי שעבד גם בשכר יומי וגם בשכר חודשי,יחשבו עבורו כל תקופת עבודתו בשכר יומי(לצורך בדיקת זכאות לדמי אבטלה לפי 25 ימים). במקרה זה,עליך לצבור 300 ימים. 18 ימי עבודה בחודש ומעלה מחשבים לפי 25 ימי עבודה בחודש. מספר ימי עבודה נמוך מ-18 ימים בחודש יספרו כמות שהם. בכל מקרה,על פי הנתונים שציינת, מיום הפסקת עבודתך מ-18.2.2009 אחורה בודקים 18 חודשי עבודה, דהיינו עד 09.07 (לא עבדת בחודשים 10/08,11/08ובתקופה זו צברת רק 160 ימים שאינם מזכים בדמי אבטלה. כך,שגם אם היית נרשם מיידית,אין לך צבירה של 300 ימי עבודה. ההמלצה היא תמיד להגיש תביעה לביטוח לאומי ולקבל מהם המענה בכתב.

      • אורנה תודה רבה- להלן מענה לשאלותיך ותוספת חשובה
        ל.ר. | 08/08/2009 00:26

        אכן ב-4 השנים האחרונות ניצלתי את דמי האבטלה. 70 ימים שלהם זכאי חייל משוחרר. יודגש שיש לי 47% נכות רפואית. מעולם לא אמרו לי מה הם הזכויות המגיעות לי כתוצאה מכך. הנכות מים 3/3/2004. הועדות היו ב-2003 ומשום מה הזמינו אותי שוב ב-2004. נכות צמיתה 47%. יודגש פרופיל רפואי ונפשי היה בזמנו 45, יודגש מתאריך 07/2005 פרופיל 97 רפואי ובוטל הנפשי לחלוטין (כל התקופה אמרתי שהנפשי היה טעות רק אחרי שנתיים וחצי של לחימה מול המערכת קלטו זאת). הגעתי בינואר 2006 לביטוח לאומי בבקשה לבטל הנכות. אך הם הקשו ולכן השארתי זאת איך שזה. יום בהיר אחד קיבלתי ביום שישי בלילה מכתב בו הם דרשו מאות שקלים. הדבר הכניס אותי לכעס אדיר על הביטוח הלאומי. דרשתי 5000 שח עוגמת נפש. מפה לשם ירדו ל-86 שח... רק אחרי מספר שנים שילמתי להם. הם ויתרו על הריבית וההצמדה. אני עדיין מעוניין לתבוע אותם על עוגמת הנפש של הסכום המנופח שדרשו ממני (בסוף הבינו רק על 04/2006 - וזה גם אחרי שאמרו לי מלשכת התעסוקה שהם בחופש ואין צורך לחתום - מה שבדיעבד אולי כן היה צריך לחתום - למרות שלא הייתי זכאי יותר לדמי אבטלה כי ניצלתי את כולם באותה תקופה). התפלאתי שאם אין לי הכנסה כלל ואני לא סטודנט מאיפה אני אמור להמציא להם כסף. ועל מה בדיוק. על זה שהם העלימו ממני מידע על זכויותי כ-47% נכות. אמרו לי פעם שיש זכויות ועד היום אין לי מושג מהם. אני זוכר שביבי עשה משהו שבמקום 40% יהיה משהו ל--60% כזכאי למשהו אני לא זוכר מה זה. בכל מקרה הנכויות היו בכלל משנת 2002-2000 ולכן היה לי נראה תמוהה שלא הייתי זכאי. הם ניצלו את חולשתי הרגשית ועשו הכל לא לשלם לי. בתאריך 31/08/2007 עברתי טראומה רצינית מול גורמים שאמורים לאכוף את החוק (שנה אחרי עוד אישה עברה טראומה - לה שברו את הגוגולת - על ידי אותו גורם אכיפת חוק). הטראומה גרמה לי אף לשקול לסיים את חיי (דבר שהיה גם לפני מספר ימים ואם היה לי נשק חלילה - מה שאין לי כי אני בכל זאת אחראי שלא יהיה לידי משהו שיכול לסכן את חיי כגון נשק - בפירוש הייתי מתאבד - צר לי לומר זאת אבל באותו רגע הרגשתי שהייתי עושה זאת). בשל הבושה וחוסר האמונה המוחלט שלי במערכות השונות לרבות הביטוח הלאומי ומערכת הפסיכאטריה המשומנת בה כל אחד ואחת שומר על הקידום האישי שלו ויעשה הכל לא לצאת נגד המערכת שאמורה לתת את משכורתו. אני מדבר גם על שופטים שככל הנראה לא יהיו מספיק אמיצים לפסוק לטובתי ולפסוק לי פיצויים חסרי תקדים בנושא שגורם אכיפת חוק עושה בשלו תוך העלמת כל הנוכחים במקום כדי להמציא סיפור כאילו עשיתי תנועה חדה שגרמה לו להשתמש באמצעים האלו לרבות השפלתי המוחלטת לעיני עוברים ושבים ברחוב - הפשטתי, השקייתי במי פח זבל+גז פלפל+מעצר 25 שעות+שופט שסומך באופן מוחלט על אותו גורם אכיפת חוק+פיטורין אחרי 10 ימים ממקום העבודה בשל חוסר תקשורת עם הסביבה. הרגשתי שחוץ **************** אלי הוא עשה הכל כמו אונס של הנשמה שלי. ועוד בפרסיה שאני לא רואה כמעט כלום ובוקשי מצליח לנשום. התיק נמצא כבר כשנה וחצי בפרקליטות. נתתי 20000 שח לעו"ד וגם הוא לא יודע מה קורה איתי. ברור היה שהייתי בריא לפני כי יצאתי עם פרופיל 97 מצהל - המערכת הכי קפדנית והכי נוקשה שיש העניקה לי פרופיל של קרבי לכל דבר ועניין. 2. מה- 1.3.2009 עד היום אני לא עובד.. 3. יש לי רציפות בלשכת התעסוקה. מספר ימים הייתי חולה בכולם הבאתי אישור מחלה. החולי היה כי שכבתי עם גברים במטרה לקבל איידס ולמות ואולי נדבקתי במחלת מין ולכן לקחתי כל מיני תרופות של הרופאה מכספי הדל. בשל מצבי הכלכלי אני בקושי אוכל, ונמנעתי מתרופות. הייתי בטוח על סמך הנתונים שאני כן זכאי לאבטלה. כתוצאה ממה שאת כותבת כאן אני שוב לא יודע מה לעשות.אנא עזרה ממך איך המדינה יכולה לסייע לי. עו"ד ידיד שלי ביקש שאצור קשר עם רשויות הרווחה. אני פוחד ולא סומך על אף אחד מהמערכות אחרי מה שעברתי. יובהר שכשפניתי לבית חולים באזור מגורי - לבעיות נפשיות הם הכניסו לי מילים לפה ורצו לשים אותי בניסוי וקבוצת מחקר. שמעתי זאת מאחורי הדלת שהם היו סגורים בינהם - השיחה אף מוקלטת. לא רוצה שום קשר איתם. הם מנסים לגרום לבן אדם לאיזה מקום שהוא בכלל לא הוא. במבחן מינסוטה בן 567 שאלות שנתנו לי לא עניתי בכנות בשאלות "האם חשבת להתאבד וכו'"... עשיתי כאילו שיחשבו שזה טוב על 7 שאלות לא עניתי... ועל היתר לא עשיתי מושלם אלא נורמאלי כדאי שלא יראו שאני באמת במצוקה - כל זאת בשל חוסר האמון המוחלט שלי במערכת. הדבר היחיד שיש לי זה מחשב, כמה בגדים. גר אצל ההורים בסלון אחרי שהענקתי להם את כל הציוד שהיה לי העיקר שיתנו לי גג. אני אוכל בעצמי בקושי. בקושי מתקלח כדי לא להוות נטל עליהם. כן נוסע במכונית שלהם ואני משלם את הדלק. אני כמעט לא נוסע אלא לים ולמשהו שאני מסייע בו לעצמי. אני הולך עירום בים רחוק מכאן עם הכלב שאימצתי. רק בגלל הכלב עוד אני בחיים. כדי שיהיה שווה בשביל מה לחיות. אני מתנסה טוב מאוד הרבה אמרו לי שאני יכול וצריך ללכת ללמוד משפטים. אני במצוקה פנימית והמראה שלי והצורת התנסחות פשוט מטעים את האנשים. הלכתי לפסיכיאטר פרטי שהוא רוצה הרבה כסף לבדוק אותי ואני מפחד מההשלכות. אני מסרב תרופות וכדורים לא משנה מה יהיו התוצאות. לא רוצה לפרנס אף חברה על חשבון הבריאות שלי אפילו אם זה יעשה לי "כביכול" טוב. זה סמים! הסינטלוגיה ראיינה בזמנו את הפסיכיאטרים הראשיים בעולם ומצאו שאי אפשר לרפא מחלות נפש אלא רק להקל בנושא. הידע זה הכוח שלי. והאמת כי אני יודע שלא אוכל להפסיד כלום יותר. כבר הפסדתי את הכבוד שלי כבן אנוש אחרי מה שעברתי ב-31/08/2007 בסביבות השעה 16:45-17:00 אני גם לא סומך על ביטוח לאומי. בקיצור אני במצוקה שקשה לי מאוד להראות אותה. זה להתייצב שוב עירום תרתי משמע מול מערכות בעולם שאני לא סומך עליהן. 4.כן עבדתי עד 18.2.2009 5.התייצבתי לדעתי בתחילת מרץ בשירות התעסוקה כי תחילה אמרו שיש שביתה ורק אחרי שבוע שוב שאלתי ואז אמרו שרק יום אחד היו עיצומים ואני חשבתי כל אותה תקופה. בשבוע הראשון של מרץ התייצבתי לראשונה אחרי ה- 18/02/2009 אבל לפני העבודה הזו גם ב- אוקטובר התייצבתי כזכור לי. מבקש עזרה לנוכח הסיפור המצער. הרבה יותר קל לי מול מחשב מאשר פנים מול פנים. בפנים אני לא יכול ופשוט מראה הצגה כאילו הכל טוב איתי. למעט החור בראש של תלישת השיער לא יראו כלום עלי לא בסדר. רואים את המראה שלי ומתרשמים לחיוב שהכל בסדר איתי בעוד הנשמה שלי הרוסה. פעם לפני הטראומה הצלתי שלושה אנשים מהתאבדות זה החזון שלי להציל כמה שיותר מהתאבדות היה. כי ניצלו חיי כמה שנים לפני מתאונת דרכים קשה שהוגדרתי לאחר כארבע ימים "אני לא יודע להגדיר את מה יש לנו כאן חוץ מאשר נס רפואי (דוקטור שירדו לו דמעות ובא לבקר אותי ולשאול איך אני עושה זאת לאחר שהייתי בטיפול נמרץ והתאוששתי במהירות מדהימה - המטומה בטחול - שריפאתי באמצעות מחשבה, שברים באגן - שבכל זאת הצלחתי ללכת, קונטוזיה ראתית, בעיות בראש וכו' ") תחילה גם שם אמרו שאני בריא והיה מכתב שחרור כי המראה החיצוני והדיבור שלי ושמחת החיים הטעו אותם ולכן אף לא רצו לעשות לי בדיקה מעמיקה - מה שבדיעבד לאחר שהורי היו עמדה שללא אישור של מנהל בית החולים אני לא משוחרר - שלחו אותי לסיטי - ומצאו את כל מה שציינתי זה עתה וישר קטטר בפין במקום 24 שעות מתוכנן לכ- 60 שעות וגם לטיפול נמרץ עם הזרקת חומר כלשהו). בקיצור אני לא יודע מה לעשות. ללא הורי הייתי לא בעולם הזה. בכל המובנים. אבא חולה לב, אמא גם לא צעירה. לאבא באמצעות משקה שהבאתי לו נפתחו העורקים בלב באופן חלקי. אני לא סומך על הרופאים. אפילו אמא לפני כמה חודשים זעקתי למבקר המדינה - תעשו לה MRI !!! וגם למשרד הבריאות. לא עשו. 3 חודשים אחרי התברר שהיא חייבת MRI ורק אז גילו שבמשך חודשים על חודשים היא סבלה קשות בברך בשל קרעים. אם היו מקשיבים לי בהתחלה היא לא הייתה סובלת חודשים!!!!!!!! למה אלוהים לא מקשיב לי אני לא יודע. ** צונזר ע"י המערכת **

        • התמודדות שלא נגמרת
          סהר תמיכה | 09/08/2009 01:08

          שלום לך קראתי את סיפור חייך, ואני יכול להבין כמה מרירות וכעס אתה מרגיש כלפי כל המערכות במדינה..המשטרה, בתי החולים, ביטוח לאומי..כמה זה מתיש בטח להרגיש שהם מתעלמים ממך ומתנכלים אליך ללא עוול בכפך, ואתה נאלץ להילחם לבד בכל כך הרבה אטימות..אני שומע כמה זה מתסכל אותך ואיך לפעמים פשוט נגמר לך הכוח.. הבנתי שכבר כמה פעמים הרגשת ממש על הקצה, שכבר אין טעם למאבק ואתה מעדיף להתאבד..ורק האהבה להורים, ולכלב שלך החזיקו אותך פה..ואני מבין שעד היום אתה בעצם נלחם במחשבות האובדניות וביאוש שמשתלטים עליך, ופשוט אין לך מקום חוץ מהמחשב שבו אתה יכול לפרוק ולשתף בכאב הנוראי הזה. אני אישית לא מבין כלום בנושא המשפטי והחוקי, ושם אני לא יכול לעזור לך..אני גם לא פסיכולוג או משהו כזה. אני מתנדב של אתר סהר (סיוע והקשבה ברשת), שמיועד בדיוק לתת מקום לאנשים לפרוק ולשתף במה שיושב להם על הלב..אנחנו אמנם לא נוכל לתת פתרונות לצערי, אבל נוכל לתת לך מקום לדבר, לשפוך את הלב ולספר על הרצון להתאבד, על המועקה ועל ההתמודדות שלא נגמרת.. יש לנו צ'ט עם מתנדבים בערב בין תשע לחצות, וגם פורום. אתה מוזמן בחום לבוא ולדבר.. שלך מתנדב סה"ר