לידיעתך אורנה לא יושבת כל הזמן מול המחשב יש חיים

  • נכות
    ענת | 05/08/2009 15:35

    שלום רב ! אני ענת בת 52 מקבלת פנסיה נכות חצי משרה בסה"כ 2000 ש"ח. יש לי בן שצריך להתגייס בעוד שבוע לצבא . והורידו לי מהנכות כללית 600 ש"ח בגין הגעה של הילד לגיל 18 . עכשיו ביקשתי שיחזירו לי בגלל שהילד מתגייס בעוד שבוע וטענתם היתה שלא מגיע לי כי אני מקבלת פנסיה של חצי משרה 2000 ש"ח. ברצוני לציין כי אני מאוד מתקשה עם סכום פנסיה ונכות זו. ועוד 600 ש"ח יכולים לעזור לי לקנות לילד מוצרים ודברים בהמהלך הצבא.אשמח לקבל עזרה תשובה ואיך אפשר לפתור את הסוגיה הזו.אשמח אם תרשמי לי לאן אני צריכה לפנות בנדון.

    • לידיעתך אורנה לא יושבת כל הזמן מול המחשב יש חיים
      חיים רייזלר | 05/08/2009 23:59

      מעבר לפורום משפחה ילדים נכדים מקווה שאת מבינה שזה מיותר לכתוב 4 הודעות עם אותה בקשה. ולתשובה מאחר ואת מקבלת גם פנסיה הקיזוז הוא חוקי ראי הסבר מאתר המל"ל על הקיזוז מקצבת תלויים: הפחתת קצבה בגין הכנסות (מעבודה ושלא מעבודה) לנכים המקבלים תוספת בעד "תלויים" נכה או עקרת בית נכה המקבלים תוספת בעד ^התלויים^ בהם, ויש להם הכנסות, ינוכו מקצבתם הסכומים האלה: 1. כל סכום ההכנסה שלא מעבודה. 2. מסכום ההכנסה מעבודה העולה על 40% מן השכר הממוצע (3,171 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) - ינוכו 60%. בכל מקרה, ההפחתה בגין ההכנסות תיעשה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד (2,081 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) ולמי שמשולמת תוספת לקצבה, תיעשה ההפחתה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד + סכום התוספת לקצבה. בן/בת זוג תושבי ישראל, שהכנסתם אינה עולה על 57% מן השכר הממוצע, וכן ילד תושב ישראל שלא מלאו לו 18 שנים, או ילד שלא מלאו לו 20 שנים, אם הוא לומד במוסד חינוך על–יסודי; או אם הוא שוחר במסגרת קדם צבאית של צה"ל; או ילד שלא מלאו לו 22 שנים, אם הוא חייל בשירות סדיר ולא עברו 36 חודשים מיום גיוסו; או אם הילדה משרתת בשירות לאומי מוכר לעניין זה; או אם הילד/ה לומדים במסלול עתודה או משרתים בהתנדבות למטרה ציבורית/לאומית, ושירותם הצבאי נדחה.

      • נכות
        ענת | 06/08/2009 12:22

        תודה על התשובה הלא ברורה . בכל אופן זאת העבודה שלה ובכל אופן לא התקשרתי לאף אחד הביתה. אלא הענינתי בפורום ,ראיתי שענו לכולם מלבדי. לכן חשבתי שפיספסו. תודה

        • זו אינה העבודה שלנו
          עו"ד מירב אפרים | 06/08/2009 15:06

          ענת שלום, המענה בפורום אינו עבודה שלי או של אורנה או של חיים ריזלר. כולנו פה בהתנדבות, על חשבון זמננו הפרטי ומתוך רצון לסייע לפונים. לגופו של עניין, כפי שחיים ריזלר השיב לך, הקיזוז שנעשה ע"י ביטוח לאומי נעשה כדין.

          • יש גם פונים חצופים  לת
            צביקה | 06/08/2009 18:43