הצעה ממי שמתלבט כמוך בדיוק

  • מה ההבדל בין ספר הנכויות בתביעה כללית לנפגעי עבודה
    מור | 31/07/2009 17:25

    בנוסף: סעיף 33ה'+ 34-ו' = נפשי. האם בן אדם יכול להכיל את 2 הסעיפים של ה- 70%? כיצד הדבר יקבע בנכות הכללית? האם רופא יכול להחליט במבחנים של נכות כללית (ולא נכות עבודה) על נכות נמוכה מהכתוב במבחנים? תודה. אגב, מה המשמעות של הסעיפים של ה- 33ה+ 34ו'=91% נכות ומה עלי לבקש בנוסף בהיותי נכה כזה? מהם זכויותי וכיצד תיקבע הגימלה אם אני בעל 14 שנות לימוד (מדופלם) וכן במשך השנתיים האחרונות כמעט ולא עובד בשל הטראומה שגרמה לכך. האם רישיון נהיגתי עלול להיפסל? האם יסגרו בפני דלתות רבות? אלו דלתות עלולות להיסגר מכך? זה החשש שלי מלתבוע נכות כללית. מצד אחד אני לא עובד ואני נמצא לעיתים בחרפת רעב , מצד שני אינני רוצה לפגוע בעתידי ואינני הולך לטיפולים בשל עלותם... כמו כן אינני סומך על מערכת הבריאות הכללית - הפסיכיאטר המחוזי ושותפיו שמביקורי שם ראיתי והייתי נוכח שניסו להכניס לי מילים לפה ולבנות לי תיק שזה לא אני מה עוד גם ניסו להכניס אותי בדרך ערמומית לניסוי על עצמי ובמזל שמעתי ועדת רופאים מאחורי הדלת מדבר עלי ומה כוונתם ובכך נמלטתי כל עוד נפשי בי ממקום זה. מצד שני למרות שחשבתי שאוכל להתגבר על מה שעברתי לבדי אין הדבר כך כלל ועיקר. מספר עורכי דין אמרו שאני יודע להתנסח בצורה מעל הממוצע בלשון המעטה אך אני בתוכי רקוב בנשמה. אודה על מענה.

    • הצעה ממי שמתלבט כמוך בדיוק
      אחד | 31/07/2009 19:01

      אין לי פתרון קסם עבורך , לגבי אחת ההתלבטויות שלך אני מציע לבדוק אם אכן יש התייחסות לחומרה מצד רשויות הרישוי בהקשר לסעיף הנכות שלך. אני מאותן סיבות ובדיוק כמוך אני גם התלבטתי אם להגיש או לא במשך שנים רבות . כשעברתי גיל 50 ושמתי לב שכל העולם חושב שאני מליונר שיכול לשלם כל מיני תשלומים הזויים , כל אחד יכול להתלבש עלי עם כל מיני חיובים סתם כי בא לו. אף אחד לא יודע שיכולת ההשתכרות שלי נמוכה מאוד. אני אכן נכה כמוך גם עם פוסט טראומה , ושנים לא הגשתי לביטוח לאומי . אבל פשוט בזמן האחרון איכשהוא יצא שכן הגשתי, וקיבלתי אחוזים נמוכים שלא מזכים בקיצבה , בגלל שכמוך התלבטתי אם להגיש על סעיף נוסף שחששתי שעלול לסכן את רשיון הנהיגה שלי. לכן עשיתי ברור לפני הועדה האחרונה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים המשמש את רשות הרישוי, וקיבלתי תשובה שאין החלטה חד משמעית בסעיף הספציפי הפוסלת באופן גורף את הרשיון אלא שוקלים אותו לגופו של אדם. כל אחד יכול לפנות לשם , לא צריך להזדהות יש מענה קולי , אתה משאיר את השאלה שלך והם מחזירים לך תשובה בתא קולי שנפתח בשבילך עם מספר קוד אחרי כמה ימים. אתה גם יכול לנסות לדבר עם מי שאחראי על כך , במשרד הרישוי בירושלים. ככה יהיה לך יותר מידע , ויותר יכולת לנסות ולחשוב עד כמה כדאי לך להגיש או לא להגיש נכות. אני חושב שאם מצבך גובל בחרפת רעב, עדיף לך להגיש נכות . גם אם לא תקבל קיצבה באופן מיידי עכשיו לפחות תהיה לך גושפנקה רשמית להראות לכל מיני "בעלי-חוב" כמו עיריות ורשויות שאתה נזקק, שמצבך קשה , תקבל הנחות והקלות בזכות הנכות המוכרת שלך , ולפחות זה יקל עליך . אל תהסס לפנות לעמותות אם אין לך כסף לעורך דין . יש את עמותת "ידיד", ו"שכר מצווה" של לשכת עו"הד , אם תעשה חיפוש באינטרנט תמצא בטח עוד מקומות שעוזרים ללא תשלום. אגב לא ציינת מה גילך . לדעתי אם עברת גיל 40 אני ממליץ לך להגיש נכות לבטוח לאומי . למה שתסבול לבד כמו שאני סבלתי עד גיל 50? שתהיה לך הכרה בנכות , אולי יהיה לך יותר קל , בהצלחה בכל מקרה.

    • ממתינה לתשובה.
      כככ | 05/08/2009 10:33

      כככ