אובדן כושר עבודה ונכות כללית

  • אובדן כושר עבודה ונכות כללית
    שאול חרמון | 27/07/2009 16:12

    אני אמור לקבל קיצבה של אובדן כושר עבודה מחברת ביטוח - ביטוח פרטי. סובל ממחלה ממארת!!! האם יכול במקביל לקבל קצבת נכות מביטוח לאומי? האם חייב לדווח לביטוח לאומי שיש לי ביטוח אובדן כושר עבודה?

    • אובדן כושר עבודה ונכות כללית
      עו"ד אליהו קייקוב | 27/07/2009 16:38

      שאול שלום, הביטוח הפרטי שלך אינו מתנגש עם הביטוח הלאומי. אתה זכאי לקבל גם וגם בהתאם לקריטריונים בכל אחד מהמסלולים. אינך חייב לדווח לביטוח הלאומי על הביטוח הפרטי שלך.

      • וכמובן הכי חשוב - החלמה מהירה!  לת
        עו"ד אליהו קייקוב | 27/07/2009 16:39

      • אובדן כושר עבודה וביטוח נכות
        שאול חרמון | 27/07/2009 16:54

        בביטוח לאומי שואלים במפורט !!!!האם להתעלם מהשאלה? שאול

        • נכות כללית
          עו"ד מירב אפרים | 27/07/2009 17:13

          שאול שלום, חובה עליך לעדכן את ביטוח לאומי בדבר כל הכנסה שיש לך בתקופה בה אתה מבקש קצבה. הכנסות אלה עשויות להשפיע על זכאותך לקבלת תוספת תלויים לקצבה.

      • עו"ד קייקוב - האם מדויקת התשובה שלך?
        שירלי | 29/07/2009 16:59

        אני מבינה ממה שעונים פה שהתשובה שלך לא מדויקת, או שפשוט לא הבנתי את התשובה שלך מספיק טוב? אודה להתייחסותך

        • להלן התייחסותי
          עו"ד אליהו קייקוב | 29/07/2009 23:49

          כפי שציינתי, תגמולים בגין פוליסת אובדן כושר עבודה וקצבת נכות כללית יכולים לדור יחדיו. חברתי, עו"ד מירב אפריים, העירה נכונה והשלימה את תשובתי ביחס לתוספת התלויים לקצבה בהתאם להלכה שנקבעה בעניין עב"ל (ארצי) 124/98 המוסד לביטוח לאומי נ' סלאח חסן לה (2000) 97, אשר פירש את סעיף 202 (א)(3) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995, ואשר התייחס בדיוק למצב ספציפי זה.

    • אבדן כושר עבודה ונכות כללית
      אורנה | 27/07/2009 19:16

      שלום לך שאול חרמון, בקצבת נכות יש הבחנה בין תשלום הקצבה, לבין תוספת "תלויים" בת זוג וילדים. בהתאם לגובה הפיצוי בגין אבדן כושר כבודה אותו תקבל מחב' הביטוח, יערך הקיזוז מתוספת התלויים כפי שעו"ד מירב אפריים ציינה עבורך. תוכל לקרא בהרחבה בנושא מאתר ביטוח לאומי: "הפחתת קצבה בגין הכנסות (מעבודה ושלא מעבודה) לנכים המקבלים תוספת בעד "תלויים" נכה או עקרת בית נכה המקבלים תוספת בעד ^התלויים^ בהם, ויש להם הכנסות, ינוכו מקצבתם הסכומים האלה: 1. כל סכום ההכנסה שלא מעבודה. 2. מסכום ההכנסה מעבודה העולה על 40% מן השכר הממוצע (3,171 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) - ינוכו 60%. בכל מקרה, ההפחתה בגין ההכנסות תיעשה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד (2,081 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) ולמי שמשולמת תוספת לקצבה, תיעשה ההפחתה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד + סכום התוספת לקצבה." http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/שיעורי%20הקצבה.aspx לתשומת לבך לזכאות לפטור ממס הכנסה כמפורט להלן: http://ozar.mof.gov.il/itc/blind.htm בברכה להחלמה מהירה ומלאה.

    • ומה עם פטור ממס הכנסה ? טיפלת בזה
      איפכא מסתברא | 27/07/2009 22:28

      א. מחלה ממארת עשויה לזכות באיוזי נכות גבוהים (בזמן הטיפול) ומכאן גם לפטור ממס הכנסה. (יש מס הכנסה על תשלומי אבדן כושר עבודה?) הכנסה נוספת וקצבה. בימים האחרונים נכנס לתוקף חוק ההסדרים. עפ"י החוק החדש נכנס פרק פלילי שמשמעו מלחמה במעלימי המידע. היום בניגוד לעבר מי שיעלים מידע או שיתן מידע שגוי וכתוצאה מזה יקבל גמלה, יצטרך להחזירה בתוספת כתב אישום פלילי ויהיה צפוי למאסר עד חצי שנה וקנס כספי כבד. אז תחליט בעצמך. להודיע או לא להודיע