נפגעי עבודה ונכות כללית

  • תאונות רבות והחמרה אחת וקצבת נכות כללית אחת
    נועה | 27/07/2009 14:12

    בקרוב מאוד יש לי וועדה רפואית בגין תביעה להחמרה על נכות בקרסול , כיום יש לי נכות שנקבעה ב-1999 בגובה 5% הגשתי בקשה להחמרה אשר תידון בוועדה זו. שאלותי הן: א. עד שדנו בבקשה להחמרה הגשתי בקשה לנכות כללית והוכר לי לאחרונה 10% באותו קרסול ברגל והאורתופד כתב בסעיף "הליקויים" אי- ספיקת טיביאליס. תחת הרובריקה "מתאונה" וכן ברובריקה שבהמשך תחת הכותרת "נכות בלבד, נכות ושר"ם " (מה זה שר"ם) , כתב הרופא "פוסטראו..". (לא ברור) תחת "סעיף במבחנים " רשם סעיף 51 , 8א האם זה יכול להיות הוכחה שהנכות נגרמה כתוצאה מהתאונה ההיא ? . ב. אם היו עוד תאונות עבודה מאז שגם הוכרה בהם פגיעה באותה רגל האם זה מקדם אותי במשהו או שלא ? איך ידעו לייחס את ההחמרה ספציפית לאותה תאונה מלפני 13 שנה? . תודה על תשובתכם

    • נפגעי עבודה ונכות כללית
      עו"ד אליהו קייקוב | 27/07/2009 14:27

      נועה שלום, בטרם אענה לשאלותייך אודה להבהרתך - אני מניח שהנכות שצוינה ברישא לשאלתך הייתה נכות מעבודה ושהגשת בקשה להחמרה. מדוע אם כן ניגשת לנכות כללית? כמו כן, מדוע את זקוקה להוכחה שהנכות שנקבעה לך נקבעה בעקבות אותה תאונה נשוא שאלתך אם כבר קבעו לך 5% בגין התאונה הזו בענף נפגעי עבודה? הנתונים או דרך פעולתך במל"ל קצת מבולגנים ויש לעשות סדר בדברים בכדי שניתן יהיה להשיב לך נכונה.

      • הסדר הכרונולוגי היה נכון אבל בט"ל דן ככה בתביעות
        נועה | 27/07/2009 15:08

        א. נכות העבודה היא על תאנה מ-96 אחרי ערעור נקבעה ב-99 5%. ב. כבר זמן רב שאני חשה החמרה במיוחד מ-2007 לא יכולה לישר אצבעות הרגל הזו. ובפיזיתורפיה נקבע שאין מה לעשות ג. לכן הגשתי החמרה בתחילת 2008 המבוססת על חוות דעת רופא תעסוקתי המבוססת על מכתב מאורתופד מומחה לכף רגל. ד. במקביל הגשתי בקשה לשיקום מקצועי מתוך הנחה שאחרי החמרה יהיה לי 10% ואז אוכל לקבל את זה. ה . לא קיבלתי שום מענה בנושא החמרה במשך שנה וחצי(!) אבל במקביל היות ופקידת השיקום אמרה שאין סיכוי לקבל ממנה כלום , אמרה שאפילו התייעצה עם רופא הביטוח הלאומי לגבי הסיכוי להשיג החמרה . והיא שכנעה אותי להגיש נכות כללית ואז אהיה זכאית לשיקום (החל מ-20%) וכך עשיתי לפי מה שהיא אמרה ואכן קיבלתי בינתיים 35% על 3 סעיפים (למען האמת יכולתי לקבל יותר אבל אולי אעשה זאת בפעם הבאה שאגיש תביעה) בין השאר 10% על הקרסול כפי שפרטתי קורם . ו. כפי שאמרתי היו עוד מספר תאונות-עבודה שבהן נפלתי ונפגעתי באותה הרגל שבה מדובר. האם זה מקדם אותי או לא? בהזמנה לוועדה שנשלחה רק לפני שבועיים , כתוב בפרוש שהתביעה להחמרה מתייחסת לתאונה מ-1996 , ההיא שבגינה יש לי 5% ז. כאמור, רק לפני כמה ימים נזכרו בב"טל שגם היתה לי תביעת החמרה וזמנו אותי רק עכשיו לוועדה הרפואית. ככה זה היה . אגב מה דעתך על התנהלות הבט"ל במקרה שלי?

        • נפגעי עבודה ונכות כללית
          עו"ד אליהו קייקוב | 27/07/2009 15:29

          נועה שלום, קראתי את השתלשלות האירועים ושאלתי היא מה בכוונתך להשיג - שיקום מקצועי או גמלאות? אם בגמלאות עסקינן, הרי שלא הגעת לרף הנכות המספק בענף נכות כללית ובהתאם לא תקבלי גמלה. יחד עם זאת, במידה והחמרה בענף נפגעי עבודה תישא פרי ותיקבע לך נכות בשיעור של 9% ומעלה עד 19% הרי שתוכלי לקבל בגינה מענק חד פעמי ואילו מעל 19% תוכלי לקבל קצבה חודשית עד תום תוחלת החיים. לגבי התלהלות המל"ל אכן היה איחור רב בהזמנה לוועדה רפואית. במקרה זה היה עלייך לפעול בכדי לברר את הסיבה לעיכוב הרב ובמידת הצורך היה מקום אף להגיש בקשה למתן צו לבית הדין לעבודה כנגד המל"ל שינמק מדוע לא זומנת לוועדה הרפואית. בכל מקרה, כפי שציינתי לעיל, השאלה היא מה בכוונתך להשיג מהמל"ל.

          • בתכלס אני רוצה גם גימלה וגם שיקום מקצועי
            נועה | 27/07/2009 15:53

            זה לא סותר אחד את השני. ובקשר לעיכוב הנוראי בטיפול בבקשת החמרה כל העניין עם השיקום גם התעכב שנה שלמה , עד תחילת 2009 לא היה לי ברור למה ולא התעניינתי בזה . פשוט חיכיתי בנימוס שיואילו לענות בטובם . ואז בהתחלת השנה הזאת שוב פניתי לבט"ל ויש לי חתימה על המכתב , ולמרות זאת התעלמו מנושא ההחמרה, רק נושא השיקום המקצועי התעורר ורק בתחילת השנה הזו אחרי שפניתי שוב זימנו אותי לשיקום מקצועי ואז שכנעה אותי הפקידה כאמור לא לחכות שתוכר לי החמרה בנכות עבודה אלא להגיש נכות כללית בינתיים. ושוב , פניתי דרך האתר זמן מה לפני הועדה הראשונה שהיתה בנכות כללית , לפני כמה חודשים ושאלתי למה בעצם לא מטפלים בנושא ההחמרה ואז חזר אלי טלפונית איזה בחור ואמר שהסיבה היא בגלל שהתיק נמצא בנכות כללית!!! ככה בפירוש אמר... שאלתי מה הקשר? ואמר שיש רק תיק אחד אותו מעבירים ממחלקה למחלקה... האם אפשר לתבוע מבט"ל פיצוי על העיכוב הלא-הגיוני הזה? כל זאת בהנחה ואכן תוכר לי החמרה בדיעבד בנושא נכות העבודה. ולא ענית לי על השאלות הנוספות ששאלתי כמו למשל אם זה שהיו תאונות נוספות זה תורם לתביעת ההחמרה או פוגע בה? והאם אכן זה שהוכר לי 10 אחוז כפי שסיפרתי עם כל הסעיפים שפרטתי בנכות כללית זה תורם לאותה תביעת החמרה? תודה!!!

            • מענה על יתרת השאלות
              עו"ד אליהו קייקוב | 27/07/2009 16:08

              נועה, אענה על השאלות שטרם עניתי, כדלהלן: לא ניתן לתבוע מהמל"ל פיצוי עבור העיכוב שנוצר. ביחס לתאונות הנוספות, השאלה היא היכן נפגעת בתאונות אלו (אזורים אנטומיים). אם באותו איבר עסקינן, תיאלץ הוועדה לנמק את קביעותיה ביחס לאותה תאונה. השאלה האם זה תורם או גורע מתביעת ההחמרה - ברור שזה מקשה את ההוכחה שישנה החמרה כתוצאה מאותה תאונה. לכן רצוי בתביעת ההחמרה להיעזר בעו"ד המתמחה בכך. אם לא עסקינן באותו איבר הרי שזה מקרה קל יותר. ביחס לשאלתך האם העובדה שהוכרה לך נכות בשיעור 10% בענף נכות כללית אינה מעלה ואינה מורידה בענף נפגעי עבודה. הוועדה הרפואית בנפגעי עבודה עצמאית לקבוע את קביעותיה בהתאם לממצאים שתמצא, החומר הרפואי שיוצג בפניה וייאסף על-ידי המל"ל עצמו וכן על-ידי הטענות שיועלו בעת הוועדה מצידך ו/או מצד בא כוחך. בהצלחה!

    • החמרת מצב
      עו"ד מירב אפרים | 27/07/2009 16:10

      נועה שלום רב, הביטוח הלאומי אינו חולק כי נכות 5% נגרמה כתוצאה מהתאונה. הרישום בפרוטוקול נכות כללית אינו מוסיף לעניין זה. מאידך, העובדה שקיבלת 10% בנכות כללית עשויה לסייע בוועדה לפגיעה בעבודה, אם כי אינה מחייבת אותה, שכן מדובר בוועדות עצמאיות. שר"מ זה קיצור של שרותים מיוחדים (לא רלוונטי לגבייך כרגע) וסעיף 51(8)א' זה כפי הנראה הסעיף לפיו נקבעה נכותך. הזכרת תאונות נוספות בהן נפגעת בקרסול. אם התאונות הוכרו ע"י ביטוח לאומי כתאונות עבודה, יש לוודא כי הוגשה בקשה לקביעת דרגת נכות לגבי כל אחת מהן, כך שבסופו של יום, כל הפגיעות יהיו בפני הוועדה. לעניין עיכוב הביטוח הלאומי אכן נשמע לא סביר, אך אין לך כעת מה לעשות בעניין. עליך לוודא כי החמרת המצב ככל שתקבע, תתייחס למועד בו הגשת את הבקשה לחידוש דיון בעקבות ההחמרה ולא למועד מאוחר יותר (בשל העיכוב). שקלי קבלת ליווי משפטי. בהצלחה.