דמי לידה

  • זכאות לדמי לידה
    מורן | 27/07/2009 12:06

    ברצוני לדעת האם אני יהיה זכאית לדמי לידה. כעת אני בהריון, אני אמורה להתחיל התמחות במרץ 2010. עבדתי במשרד שאני אתמחה בו בחודש מרץ(2009), וככל הנראה, מחודש אוגוסט הזה ועד מרץ 2010 אני יעבוד אצלו כטרום מתמחה במשרד בהיקף של 3 ימים בשבוע. כלומר סה"כ במצטבר אצל אותו מעביד יהיה לי 9 חודשים של עבודה. לפיכך, שאלתי היא האם אהיה זכאית לדמי לידה? וכמה שבועות אהיה זכאית לדמי לידה?

    • דמי לידה
      עו"ד אליהו קייקוב | 27/07/2009 12:33

      מורן שלום, לשאלתך, את תהיי זכאית לדמי לידה. באשר למס' השבועות יש להתייחס לחודשים שעבדת בטרם הפסקת העבודה בעקבות הלידה. לא הבנתי כל כך כיצד חישבת 9 חודשי עבודה. אודה להבהרתך על מנת שאוכל להשיבך.

      • מורן
        תגובה | 27/07/2009 12:45

        חישבתי את 9 החודשים כך: חודש 1- מרץ 2009, חודש שני- אוגוסט 2009, 3- ספטמבר 2009, 4- אוקטובר 2009, 5- נובמבר 2009, 6- דצמבר 2009, 7- ינואר 2010, 8- פברואר 2010, 9- מרץ 2010. אני צפויה ללדת בסוף מרץ 2010(30.3.2010) כלומר חודש 1- כבר עבדתי אצלו, ומאוגוסט הזה אני צפויה לעבוד עצלו כטרום מתמחה עד מרץ, ובמרץ 2010 להתחיל התמחות בעריכת דין.

    • זכאות לדמי לידה
      עו"ד מירב אפרים | 27/07/2009 12:48

      מורן שלום, ככלל, הזכאות לדמי לידה ותקופת דמי הלידה נקבעת בהתאם לתקופת האכשרה אשר צברת לפני היום בו הפסקת את עבודתך בעודך בהריון (שהסתיים בלידה). לא ציינת מתי את צפויה ללדת, כך שלא ניתן לבדוק אם צברת תקופת אכשרה מלאה (יש לקחת בחשבון כי מועד הלידה אינו מדוייק). כמו כן כפי שציין עו"ד קייקוב, לא ברור אילו 9 חודשי עבודה מנית. לידיעתך, דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה: 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע. מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

      • תגובה
        מורן | 27/07/2009 13:04

        אחת החלופות שציינת היא: "...ששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה: 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע " שאלתי היא, האם ה- 10 חודשים חייבים להיות חודשי עבודה מאותו המעביד? שאלה נוספת- במידה ובחודש מסויים אעבוד רק מס' ימים ספורים, למשל, 4 ימים האם זה יספר במיניין ה- 10 חודשים או שמא ישנה דרישה ל- 10 חודשי עבודה מלאים לפני היום הקובע?

        • דמי לידה
          עו"ד מירב אפרים | 27/07/2009 13:09

          1. ימי העבודה לא חייבים להיות ממעביד אחד. 2. ימנו 4 ימי עבודה כחודש מלא. בהצלחה.

        • דמי לידה
          אורנה | 27/07/2009 13:10

          שלום מורן, גם יום עבודה בחודש בו קבלת תלוש שכר בו ניכו דמי ביטוח לאומי, ילקח בחשבון כחודש עבודה. חשוב שארבעת החודשים לפני הפסקת עבודה יהיו מלאים, על מנת שיהיה בסיס לחישוב דמי הלידה שלך כמפורט להלן: לעובדת שכירה או לעובדת עצמאית – על-פי החוק מחושבים דמי הלידה ליום על-פי מלוא שכרה או הכנסתה כעצמאית של היולדת בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו הפסיקה את עבודתה, לחלק ב–90, אך לא יותר ממקסימום דמי הלידה ליום. http://www.btl.gov.il/benefits/maternity/Childbirth_Allowance/Pages/שיעורי%20דמי%20הלידה.aspx בהצלחה.