הסבר על זכויותיך לטיפול רפואי העתק והצג בפניהם

  • החזר הוצאות רפואיות לנפגעת עבודה
    נעמה | 24/07/2009 19:07

    שלום במסגרת הטיפול הרפואי בעקבות תאונת עבודה שעברתי נוצרו הוצאות רפואיות שקופ"ח לא ממנת זריקות לדוגמא האם המל"ל צריך לשאת בכך? מתי הוא נושא בהוצאות רפואיות?

    • הסבר על זכויותיך לטיפול רפואי העתק והצג בפניהם
      חיים רייזלר | 25/07/2009 00:20

      טיפול רפואי - היקף הטיפול הרפואי מי שהוכר כנפגע בעבודה על ידי המוסד לביטוח לאומי זכאי לריפוי, החלמה ושיקום רפואי, בכל הקשור לפגיעתו זו, ורק כשהצורך בטיפול הוא עקב הליקויים שהוכרו על ידי המוסד לביטוח לאומי והוועדה הרפואית. הריפוי, כולל אשפוז, לרבות אשפוז סיעודי או טיפול סיעודי בבית הנפגע, תרופות, בדיקות רפואיות, צילומים, ניתוחים, אספקת מכשירים אורטופדיים, וכן אבזרים רפואיים אישיים וכל טיפול רפואי הנדרש לצורך ריפוי, החלמה ושיקום רפואי. זכויותיך לטיפול רפואי כוללות: פטור מתשלום או החזר תשלום בעבור תרופות וצילומי פטור מתשלום בעבור ביקור אצל רופא מקצועי פטור מתשלום בעבור טופס התחייבות (טופס 17) החזר הוצאות נסיעה לצורך קבלת טיפול רפואי לפי התעריפים המקובלים בתחבורה הציבורית. אם רופא הקופה קבע שמצב בריאותך אינו מאפשר שימוש בתחבורה ציבורית, אתה זכאי להחזר על נסיעה באמצעי תחבורה אחרים (מונית או אמבולנס). אם רופא הקופה קבע שיש לך צורך בנעליים אורטופדיות, תהיה זכאי להחלפתן פעם בשנה. אופן מתן הטיפול הרפואי על פי החוק, הטיפול הרפואי לנפגע בעבודה ניתן רק באמצעות קופת החולים שבה הוא היה חבר בעת הפגיעה. לתשומת לבך, המוסד לביטוח לאומי אינו מממן ישירות את הוצאות הטיפול הרפואי, לכן בכל דרישה בגין טיפול רפואי, עליך לפנות למרפאת קופת החולים שבה אתה חבר. איכות הטיפול הרפואי קופת החולים מחויבת לתת שירותי רפואה לנפגע בעבודה על פי מיטב הידע המקצועי, השירותים והמיכשור הקיימים במערכת הרפואה הציבורית בארץ, באיכות סבירה ובהתאם לצורך הרפואי. היקף הטיפול הרפואי על פי התקנות, היקף הטיפול הרפואי נקבע על ידי רופא קופת החולים. באפשרותך לערער על החלטת רופא הקופה, לפני המוסד לביטוח לאומי. טיפול רפואי פרטי כאמור, הטיפול הרפואי לנפגע בעבודה ניתן באמצעות קופת החולים בלבד, לכן אינך זכאי לטיפול רפואי שלא באמצעות קופת חולים (טיפול רפואי פרטי), חוץ מהמקרים האלה: 1. עזרה רפואית ראשונה ודחופה, כאשר אין באפשרותך לקבל את הטיפול במסגרת קופת החולים. 2. החזר תשלום בגין טיפול שיניים - בתנאים האלה: - רופא קופת חולים (רופא השירות) קובע מהו טיפול השיניים הסביר בהתאם לפגיעה. - החזר ההוצאות יהיה לפי תעריף קופת החולים. רצוי לתאם את טיפולי השיניים עם קופת החולים לפני ביצועם על מנת שתדע מראש אלו טיפולים ימומנו על ידי הקופה, ומה גובה ההחזר שתהיה זכאי לו לפי תעריף הקופה. 3. טיפול רפואי שלא באמצעות קופת החולים ובלבד שהקופה הסכימה מראש ובכתב לממן את הטיפול, על אף שלא בוצע במתקניה. טיפולים אלטרנטיביים כנפגע בעבודה אינך זכאי למימון טיפולים אלטרנטיביים, כגון דיקור סיני, טווינא, שיאצו, פאולה, אלכסנדר וכו'; מדובר במקצועות פרה-רפואיים שאינם מוכרים כטיפול רפואי על ידי משרד הבריאות. טיפולי כירופרקטיקה אינם בגדר טיפול אלטרנטיבי, ואתה זכאי להם. פינוי והעברה על ידי אמבולנס ביום הפגיעה כאמור, הטיפול הרפואי ניתן על ידי קופת חולים בלבד. המוסד לביטוח לאומי מממן במישרין רק את הוצאות הפינוי וההעברה על ידי אמבולנס ביום הפגיעה בלבד. לכן אם פונית על ידי אמבולנס ביום הפגיעה, אנא פנה למחלקת נפגעי עבודה במוסד לביטוח לאומי בסניף מגוריך למימון הוצאות הפינוי.