מועד החמרת מצב

  • קביעת מועד ההחמרה
    ונסה ג" | 17/07/2009 06:24

    בוקר טוב למומחים! אני נכה תאונת עבודה,ולפני 4 שנים חלה החמרה במצבי,הגשתי תביעה להחמרה,והניירת נעלמה בבטוח הלאומי, נהלתי תכתובת לאיתורה,ולאחר כשנתיים,הציע פקיד התביעות להגיש תביעה נוספת וזה היה בינואר 2008,עברתי ועדה רפואית וההחמרה הוכרה, בתוספת אחוזי נכות. שאלתי: האם יש אפשרות שאקבל את אחוזי ההחמרה ממועד התביעה הראשונה ע"י החלטה של פקיד מוסמך בכיר,כדי לחסוך פניה לבית הדין לעבודה? תודה לכם גרגורי

    • מועד החמרת מצב
      עו"ד מירב אפרים | 17/07/2009 09:08

      גרגורי בוקר טוב, בהתאם לתקנות, בעת הגשת תביעה לחידוש דיון עקב בהחמרת מצב, לא תקבע דרגת נכות לתקופה שלפני מועד הגשת הבקשה לקביעת דרגת הנכות. החלטות הוועדות הרפואיות כפופות לחוק ולתקנות. לדעתי הדרך הנכונה היא לתקוף את החלטת פקיד התביעות לעניין מועד הגשת התביעה להחמרת מצב, בבית הדין. כל זאת בכפוף לכך שניתן להוכיח מעל כל צל של ספק כי הוגשה תביעה שנתיים קודם וכי החמרת המצב היתה קיימת שנתיים קודם. גם במסגרת הליך משפטי לא מדובר בהצלחה בטוחה, ויש לבחון את כדאיותו בהתאם לגובה הקצבה לה תהיה זכאי בעקבות החמרת המצב. הייתי שוקלת ברצינות רבה קבלת ליווי משפטי מעו"ד המתמחה בתחום. בהצלחה.

      • תודה
        גרגורי | 17/07/2009 10:00

        תודה רבה לך עו"ד מירב!!! האם למיטב ניסיונך וידיעתך,תתקבל בקשתי גם ללא בית דין,קראתי שיש ועדה בשם ועדת רשות שיש לה סמכויות רבות. שבת שלום לך ולכל המשתתפים

        • מועד החמרת מצב
          עו"ד מירב אפרים | 17/07/2009 13:05

          גרגורי שלום, אני בספק אם תוכל לפתור זאת ללא התערבות בית הדין, אבל אתה בהחלט יכול לנסות (בשים לב לעניין ההתיישנות). וועדות הרשות אינן קשורות לעניין הנדון. בהצלחה רבה.

    • תביעה כנגד החלטת פקיד תביעות בענין הרטרואקטיביות
      סיגלית ש. עו"ד | 17/07/2009 15:33

      בנוסף לתשובותיה המקצועיות של עו"ד מירב אפרים, מצאתי לנכון להוסיף: קיים מסלול להגשת "תביעה" שאינו בבית הדין ושהוא נעשה מול ביטוח לאומי. בכך כולי תוכל לחסוך עלויות אגרה וכו'. יש לתבוע את החלטת פקיד התביעות בעניין רטרואקטיביות ההחמרה ולבקשו להעביר את הדיון בהחלטה לועדת התביעות של המוסד לביטוח לאומי מכוח ס' 299 לחוק בטל"א. מנסיוני, פקידי התביעות בסניפים ואפילו במשרד הראשי אינם מכירים את האופציה הזו ולכן יענו שאין כזה דבר (מלעט אולי הלשכה המשפטית). לפיכך כבר מראש אני מציעה להפנות את הבקשה למנכלית המוסד לביטוח לאומי. הסעיף בחוק מחייב את המוסד לקיים ועדה כזו לבקשת כל תובע. עוד אעיר, שבמשך השנים ידוע לי שביטוח לאומי התרשל בהקמתה של ועדה כזו, אך הוא מעולם לא נדרש לה כי עוה"ד וכל שכן התובעים לא מודעים לסעיף זה וכמובן לא יודעים לנצלו. בהצלחה רבה

      • ועדת תביעות
        עו"ד מירב אפרים | 17/07/2009 17:19

        עו"ד סיגלית ש. הנכבדה, ראשית אבקש להודות לך על תרומתך הרבה והמקצועית בפורום. נשמח אם תבקרי אותנו יותר. הדברים שכתבת נכונים אך יש לי מספר הסתייגויות בעניין "ועדת תביעות". ראשית, כפי שאף עולה מדבריך, מדובר ביפיפיה נרדמת, שקשה מאוד להעיר. שנית, מדובר בוועדה המורכבת מפקידים של הביטוח הלאומי, שלא תמיד חושבים "מחוץ לקופסא". והמקרה של גרגורי דורש חשיבה כזו. שלישית, תפקידה של הוועדה מצטמצם במתן חוות דעת לפקיד התביעות, אין לה סמכות להחליט במקומו או להפוך את ההחלטה. בסופו של יום ההחלטה נותרת בידי פקיד התביעות. לדעתי פנייה לבית הדין או למנכלית, עשויה לסייע יותר. שבת שלום.

        • קביעת מועד החמרה, ותודות לעורכות הדין
          גרגורי | 23/07/2009 14:53

          לעורכות הדין הנכבדות, וגם היקרות!!! פקחתם את עיני לתסבוכת המשפטית בעניני,"ומכל מלמדותי השכלתי". מכיון שהצעתן שתי דרכי פעולה,אפעל במקביל בשתיהן, אני מקוה "שהראש הקטן" לא ימנע את מיצוי זכויותי במל"ל מטעמים ביורוקרטים, ,ברור שאעדכן אתכן בהמשך הדרך,גם עבורכן ועבור שאר המשתתפים תודה לשתיכן גרגורי