ריב עם כרטיסן

  • מצב מסובך באוטובוס - עוגמת נפש מעולה בעבירה
    פינטו | 27/02/2011 19:22

    נכון, אולי חלק מכם צוחקים אבל הכותרת מספיק טובה כי אני ממש צריך עזרה לגבי מה שקרה לי היום. עליתי על קו אוטובוס מת"א לבת ים. קניתי כרטיסיית חופשי יומי. עכשיו הכריסטן עלה ואמר לי שאני צריך לרדת כי זה לא מתאים לבת ים. קניתי אותה באוטובוס שעליו עלה הכרטיסן. הוא אמר לי שכעת עליי לשלם שישה שקלים מפני שהכרטיסייה תקפה רק בגוש ת"א-יפו ולא לבת ים. הסברתי לו שאין לי בעיה להחזיר את הכרטיסייה ולקנות כרטיס רגיל (חופשי יומי - 13.8 ש"ח, כרטיס כיוון אחד - 6 ש"ח) אך הוא אמר שזה לא יכול לעבוד ככה ואני צריך להחזיר לו את השישה שקלים או שאני ארד. אני סירבתי והוא אמר לי שאני צריך לרדת והסכמתי. עכשיו האוטובוס היה תחנה לפני תחנת עצירה שממנה אני אוכל להמשיך בדרכי ליעד המקורי והחלטתי לחכות כי זה בסה"כ תחנה. הכרטיסן קלט שלא ירדתי ואמר לי שכעת אני מחוייב לשלם שישה שקלים, בקול מאיים וחזק. טענתי שאין ברשותי מזומן ואני מוכן לשלם לו בכרטיס אשראי. באתי להוציא את הכרטיס אשראי, אשר שכן בתעודת הזהות שלי, והוא תפס לי את התעודת זהות מהיד ורשם את כתובת מגורי. הוא טען שישלח לי דו"ח כלשהו הביתה שיכול להעניש אותי בגוון דרים כגון: שעות שירות או קנס כספי. עכשיו, מה לעזאזל הוא רוצה ממני ?! לא מספיק מוכרים לי כרטיסיה לא נכונה והסכמתי בתומי לרדת סה"כ הייתי תחנה לפני, שלא נדבר על החוצפה של לקחת את התעודת זהות מהיד שלי וההשפלה שהוא גרם לי. אני באמת רוצה לתבוע אותו, מה שהוא עשה לי באמת גרם לי לעוגמת נפש ואני רוצה שהוא יצטער על ההתנהגות שלו. מה שגם אני עשיתי לא היה בסדר אבל הדבר קרה מטעות שבגללה לא היה לי אפשרות להגיע ליעדי. הוא טען שאני צריך לרדת כעת והסכמתי ופה אני חושב שנפלה הטעות שלי. חיכיתי שהוא יחזור את כל הסיבוב שלו ואז אני ארד אך הוא קלט אותי לפני. ידיי כבולות פה ? יש אפשרות לערר על הדו"ח שיתנו לי ? יש אפשרות לתבוע אותו אולי ?

    • ריב עם כרטיסן
      עו"ד א. אהרונוב | 28/02/2011 08:06

      בוקר טוב, בשלב ראשון כדאי להתלונן אצל החברה כנגד הכרטיסן. עליל לקחת בחשבון שבאם לא רכשת כרטיס מתאים הדרישה להחלפתו מוצדקת.