ערעור על קנס חנייה

  • תביעה נגד רשות מקומית - קנסות חניה
    מיכל | 27/02/2011 14:58

    שלום רב, ברצוני לדעת כיצד ניתן לתבוע רשות מקומית על קנסות חניה (לאחר שכבר עבר הליך של פניה לתובע ונאמר שם בסוף: "לידיעתך, סעיף 229(ז) לחוק סדר הדין הפלילי... קובע כי החלטת התובע אינה ניתנת לערעור נוסף."), האם ניתן לתבוע את הרשות בבית המשפט לעניינים מקומיים או בבית המשפט לתביעות קטנות על עצם החוקיות בהטלת הקנס? (הטענה היא שבנסיבות הענין היו צריכים לאשר הנפקת תו חניה אזורי למרות שהרכב לא היה בבעלותי). אשמח מאוד לתשובתכם. מיכל

    • ערעור על קנס חנייה
      עו"ד א. אהרונוב | 27/02/2011 21:49

      ערב טוב מיכל, יש לערער על החיוב בדרך שנקבעה בחוק ומפורטת בדו"ח. באם לא עשית זאת, אני מעריך שביהמ"ש ימנע מלדון בהשגתך כעת (אא"כ יש לך הסבר לאי נקיטת פעולה במסגרת שהוגדרה לכך).

      • תודה רבה עו"ד אהרונוב, רק עוד שאלה
        מיכל | 27/02/2011 22:15

        אם לא ביקשתי להישפט בזמן, אבל כן פניתי בתצהיר לתובע העירוני לביטול הדו"חות ותשובתו ארכה המון זמן (למעלה משנתיים!), זה סיבה מספקת כדי לבקש רשות לערער על החלטת התובע? והאם ההליך הוא אכן רשות לערער על החלטת התובע או שמא הליך תביעה רגיל בבימ"ש לעניינים מקומיים? הרבה תודה!

        • ערעור על קנס חנייה
          עו"ד א. אהרונוב | 28/02/2011 00:21

          ערב טוב מיכל, יש לבחון בפרוטרוט את ההתנהלות בינך לבין העירייה על מנת לבחון מה (ואיך) ניתן לעשות על-מנת לשנות את הגזירה.