מניעת זכויות

  • מניעת שירות ע"י חברת סלולר
    ניקו.ל | 15/02/2011 16:08

    שלום לכולם,אתמול נכנסה אשה בעלת הקו, מלווה בבעלה שאין לו קו בחברת הסלולר לעמדת שירות, אחרי המתנה של שעה וביקשה לבטל את ההתקשרויות בשני קווי טלפון בחברה.אשת המכירות ניסתה לשכנע את האשה לא לנתק אחד מן הקווים, החל ויכוח קולני בין הבעל, שהוא כידוע ישות משפטית נפרדת מהאשה ובין סוכנת המכירות.בעקבות הויכוח הקולני הודיע סוכנת המכירות וגם הממונה על כל המוכרות שהאשה לא תוכל לקבל כל שירות בגלל שבעלה התווכח עם אחת העובדות בטונים גבוהים.כל אותו זמן עמדה האשה מן הצד בשקט ולא התערבה בויכוח, היא ביקשה פעמים מספר לקבל את שירות הניתוק המגיע לה, בהדגישה שהמכשיר הוא על שמה ואין לבעלה שום קשר לעסקה היא גם טענה שויכוח מילולי אינו יכול לפגוע בזכותה לקבל את השירות בדבר הניתוק.כעבור כמה דקות החליט המנהל המקומי של חברת הסלולר להזמין משטרה ולפנות מהמקום את הבעל. הבעל בהתחלה סירב להתפנות בטענה שויכוח מילולי לא צריך לפגוע בזכויות הבסיסיות של אישתו ו/או שלו במסגרת החוק, לקבל את השירות ולנתק את הקו. טענה זאת לא התקבלה והוא סירב בכל צורה שהיא להפצרותיה של האשה, שהקווים הם ברשותה, לקבל את השירות לניתוק. לאחר כמחצית השעה כאשר ראתה האשה שדבר לא ישתנה היא הזהירה את נותני השירות שהיא עומדת לתבוע אותם על סירובם לתת לה שירות שלא כדין.אני מבקש לדעת אם ניתן לתבוע את חברת הסלולר ואם כן ע"פ איזה חוק? לי נראה שע"פ חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, התשס"א-2000סעיפים:"מעמד אישי" - היות האדם נשויסעיף 3 לחוק:3.  איסור הפליה (תקון: תשס"ה2)(א) מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, ארץ מוצא, מין, נטיה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, מעמד אישי, או הורות .קישור לחוק:http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/A4587F25-5F3F-4F...מה אתם חושבים??? האם ישנו גם חוק מניעת שירות?  זה החוק שמצאתי באינטרנט וניראה לי הכי מתאים.האשה הופלתה וסורבה לקבל שירות עקב היותה נשואה לבעלה שלא מצא חן בעיני נציגי החברה. תודה רבה !

    • מניעת זכויות
      עו"ד ש. בייזר | 15/02/2011 18:49

      שלום ניקו, במידה והביטול נעשה כדין לא ניתן לסרב להעניק אותו. אפילו אם הבעל הרים את קולו ואפילו אם האישה עצמה (!!!) הרימה קולה. החוק אליו אתה מפנה מתייחס להפלייה על רקע המעמד האישי ולא על רקע הרמת הקול. ניתן להגש תביעה קטנה או לפנות בתלונה למשרד התקשורת. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום