תגובה לבקשת נתבעת בהליך תביעה קטנה

  • דחיית בקשה להיתר ייצוג
    אילן | 13/02/2011 16:41

    קיבלתי בקשה על ידי חברה שתבעתי לבקשה להיתר יצוג שהובאה בפני שופט וזה הנחה כי בקשה זו תועבר לתגובתי. ניכר כאילו החברה עושה כל שביכולתה להתנער מאחריות ולצמצמם אחוזי הפסד מאחר והאמת לצידי וסירבתי לקבל את הצעת הפשרה שלהם. אינני רוצה שיאשרו לחברה את הבקשה, כיצד אכתוב תגובה אשר תסייע בידי לגרום לשופט להבין כי אני רוצה שהמשפט יתנהל מולם ולא אל מול חברת עו"ד אימתנית...

    • תגובה לבקשת נתבעת בהליך תביעה קטנה
      עו"ד א. אהרונוב | 13/02/2011 17:54

      ערב טוב אילן, עליך לנמק את התנגדותך ולבקש לדחות את הבקשה. באפשרותך להסתייע בעו"ד בניסוח התגובה (ואולם במסגרת המצומצמת של הפורום לא ניתן לנסח מסמכים מסוג זה אלא רק להשיב לשאלות משפטיות נקודתיות). שיהיה בהצלחה.

      • אין שום הצדקה לכך שהבקשה תתקבל
        עו"ד | 14/02/2011 13:17

        אם אינך עו"ד מה הטעם בגינו הם מבקשים היתר לייצוג? מוסד התביעות הקטנות נועד בין השאר על מנת לחסוך מאזרחים את שכר טרחת העו"ד ועל מנת שבית המשפט יתרשם מהצדדים ומגרסתם "מילה כנגד מילה". באם יתירו להם לקחת עו"ד, ההליך יאבד מהגינותו וייחודו. תוסיף את האמור לעיל בתגובה שלך ותציין שידך אינה משגת לקחת עו"ד ולשם כך פנית לבית המשפט הזה - שאם לא כן היית פונה לערכאה גבוהה יותר. זה מה שחסר שעורכי דין יתחילו לעבוד בתביעות קטנות...

        • יצוג ע"י עו"ד
          עו"ד א. אהרונוב | 14/02/2011 17:13

          אני מסכים בעניין עם קודמי, אולם פרקטית, בתי משפט לתביעות קטנות מאשרים בקשות מסוג זה ככל שהצד השני לא מתנגד אליהן, ולכן חשוב להגיש התנגדות בכתב. שיהיה בהצלחה.