ביטול קנסות היציאה

  • ביטול קנסות היציאה בסלולר
    סיגל | 13/02/2011 00:36

    לפני כעשרה חודשים עברנו מסלקום לפלאפון. סלקום קנסו אותנו ב- 17,000 ש"ח קנס יציאה עבור ההתחייבויות העתידיות שלנו למסלולים ולמכשירים. השבוע קיבלנו מכתב התראה מעו"ד המייצג את סלקום ובו התראה לפני תביעה באמצעות ההוצאה לפועל, כי עלינו לסלק את החוב מיידית עד 28/2. האם החוק החדש חל גם על הסכמים עם לקוחות שנחתמו לפני אישור החוק? כלומר, האם יש בסיס לדרוש מסלקום לחייב אותנו רק על 8% כפי שמורה החוק החדש? וכן, האם מחובתם לפרוס לי את החוב לתשלומים - כמה תשלומים? עלה בדעתי שאם החוב הגדול ישאר בעינו, אולי כדאי לעזוב היום את חברת פלאפון, להנות מהקנס של החוק החדש ולחזור לסלקום... דיי מבולבלת. מה שבטוח, עלי להגיב כדי לא להיתבע. אנא יעצו לי כיצד לכלכל את צעדי.

    • ביטול קנסות היציאה
      עו"ד א. אהרונוב | 13/02/2011 17:47

      ערב טוב סיגל, ההנחיות החדשות אינן חלות על המקרה שתיארת (בו ההתנתקות בוצעה לפני עשרה חודשים).

      • ביאור נוסף לגבי החלת החוק החדש
        יוסי | 13/02/2011 21:20

        שלוםבהמשך לתגובתך,אם יצאתי היום מתוכנית בחברת סלולר כאשר נותרו לי בהתחייבות עוד כחודשיים ואת ההתחייבות עשיתי לפני 16 חודשים.האם החוק החדש של 8 אחוז חל על המקרה שלי או שגם אני צפוי לקבל את מלוא הקנס?

        • ביטול קנסות יציאה
          עו"ד א. אהרונוב | 14/02/2011 17:18

          ערב טוב יוסי, התיקון לחוק חל גם על עסקאות קיימות שטרם ניתנה בהם הודעה על רצון המנוי בהתנתקות.